Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásítás nőknek?

Szálkásítás nőknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

25 éves nő vagyok, gyerekkorom óta sportolok, kb 5 éve végzek súlyzós edzéseket. 50 kg-ról indítottam októberben a tömegelést, jelenleg 56 kg vagyok. (165cm). Személyi edző tanácsára márciustól kezdek 6 hetes szálkásító diétát. Utánaolvastam az interneten, ahol csak 65 kg-tól találtam mintaétrendet, én meg örülök ha márciusig 60kg leszek, ugyanis nehezen megy a gyarapodás, decemberben alig 2 kg ment fel. A másik dolog ami szembetűnt, hogy a női szálkásító étrendek 10-12 hetesek, míg az edzőm szerint 6 hét után már káros lenne a szervezetemre. Gondolom érthető hogy most összezavarodtam. Szerintetek ha felmegyek 60 kg-ra, utána 6 hétig szálkásítok, nem maradok kövér? Én már most rosszul vagyok magamtól, sose voltam ekkora, így nehéz kicsit tovább menni az úton, elbizonytalanodom. A másik kérdés, hogy milyen arányok lennének a megfelelők? Előre is köszönöm.

2016. jan. 6. 17:55
 1/3 Cortez70 ***** válasza:
Mehet 8-10 hét is, de ezt majd látod, hogy mennyi idő után lesz az a forma amit szeretnél. Amúgy ezzel a magassággal 60 kilósan is jól néznél ki ha izmosabb lennél.
2016. jan. 6. 17:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Súlyzóztál, de nem tömegeltél 5 évig? Nagyon kicsi tömeggel indítottál... De ha haladsz, az szuper :)

A mintaétrendek úgyis csak kiindulópontot adnak, nem hozzád passzolnak. Én 64 kg vagyok, de a mintaétrendek mellett szerintem összeesnék, nagyon koplalósak szoktak lenni.

Van tömegelő étrended és edződ, miért nem jó a szénhidrát csökkentése s a tapasztalatok alapján módosítása? Ha nem nagy a deficit, akkor nem hinném, hogy káros lenne, persze nem tudom, milyen tempóban akarsz zsírt veszteni s ez milyen gondot jelent (túl kis kalória mellett nagyobb kihívás a megfelelő tápanyagbevitel, de azért tudtommal simán megoldható).

Azt pedig honnan tudjuk, hogy mikor mennyire szálkásodsz le, ha a jelen feleslegedet sem ismerjük. Nem maradsz kövér, mivel kizártnak tartom, hogy kövér legyél ilyen kis súllyal, még ha izmod alig lenne is. S azért remélem, izmot is szedtél fel.

2016. jan. 6. 20:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Eddig nem tömegeltem, csak a sport szeretetèért edzettem. A súlyzós edzés megtetszett, mert sokat formásodtam, és mindig ki tudtam találni valamilyen új kombinációt, így nem untam meg. Most döntöttem el, hogy szeretném ha idén még szebb lenne a hasam, a kezem, s ezért járok egy edzőhöz crossfitre. Ő azt tanácsolta, először szedjek fel, aztán 6 hét alatt leszálkásíthatok.

Szedtem most tömegnövelőt, proteint, vitamint, omega 3-at, edzés előtt bcaa-t, rengeteg húst ettem, rizst, zabot, de mivel nehezen ment a hízás , így csak remélem a fogyás majd könnyebben megy és, hogy legalább egy kevés izmot sikerült felszednem.

2016. jan. 7. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!