Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Csak szerintem nevetséges a...

Csak szerintem nevetséges a személyi edzés?

Figyelt kérdés
Az edzőteremben ahova járok elég sok személyi edzőt látok, amint épp edzést tartanak. A legtöbb annyiból áll, hogy megmondják a kuncsaftnak, hogy melyik gépen mennyit csináljanak, majd odaülnek/állnak mellé és nyomkodják a telefont/cseverésznek. A legtöbbnél semmi rendszer nincs, csúcsidőben, amelyik gép éppen szabad odamennek, és mondják, hogy csináljon 4x10-et ebből. Majd nyomkodják a telefont. A legtöbbnek ráadásul csak ilyen noname kamu "szakedzői" papírja van.

2016. jan. 29. 13:27
1 2 3
 1/22 Cortez70 ***** válasza:
Az ilyen tényleg nevetséges, aki nem figyel az embereire.
2016. jan. 29. 13:35
 2/22 Szabi.L ***** válasza:
100%
Sajnos manapság egyre több az ilyen, de egy profi személyi edző azért elég sokat tud segíteni. Aki az anatómia részt is tudja, nem csak azt, hogy "5x 10 bicepsz". De megmagyarázni már nem tudja a gyakorlatot, hogy miért úgy kivitelezed ahogy.
2016. jan. 29. 13:58
 3/22 anonim ***** válasza:

Magamból indulok ki.

Amikor elkezdtem edzeni, gyakorlatilag semmit nem tudtam! Elméletben rendben voltam, elolvastam, amit ilyenkor kell, de ennyi! Ahova járok, teremedző nincs. Ha a srác van a pultnál, ő tud segíteni, ha a csaj, ő nem...

Első alkalommal egy edző segített nekem. Megmutatta a kardiógépek használatát, elmondta, mire figyeljek, figyelte a testtartásomat.

Egy másik edzőcsaj vezetett be a súlyzók világába. Hogy mekkora súlyokkal, milyen gyakorlatok, milyen ismétlésszám, milyen testtartás.

Kevés valós életbeli segítséget kaptam a rengeteg virtuális mellé, de ma már a sorozataik szüneteiben bátran letámadom a teremben a srácokat a kérdéseimmel. De eleinte ez a segítség nekem kellett.

Úgy gondolom, ha valaki megfelelő ütemben fejlődni akar, akkor szüksége van kezdetben hozzáértő segítségre, akár személyi edző, akár csak egy hozzáértő testépítő személyében, akár virtuálisan is.

De amit te leírsz, az az a fajta segítség, amit bárkitől megkaphatok a teremben, ezért kár pénzt kiadni.

De olyan személyi edző, aki odafigyel rád, nagyon komoly segítséget jelent.

2016. jan. 29. 14:25
 4/22 anonim ***** válasza:
A jó személyi edző sokat segíthet, azért nem mind ilyen, mint amit írtál. A gond az, hogy azt vettem észre a befutott versenyző edzők lazára veszik nagyon, mert úgyis van vendég, elnyomogatom a telefont, ha elmegy jön másik.
2016. jan. 29. 15:16
 5/22 anonim ***** válasza:
Szerintem is.
2016. jan. 29. 16:24
 6/22 anonim ***** válasza:
0%
Mit csinaljon mig nyom az ugyfel alljon fejen?
2016. jan. 29. 17:56
 7/22 Cortez70 ***** válasza:
100%
Nem vagy okos. Kísérje végig figyelemmel. Folyamatos utasítások menjenek, ha kell. Nincs olyan, hogy nem lehet javítani a kivitelezésen. Nálunk az edzőgyerek végig figyel az emberre, javítja a tartást, motivál stb. Nem telefonozik.
2016. jan. 29. 18:13
 8/22 anonim ***** válasza:
Nem mindenki ilyen. Hasznos tud lenni a személyi edzés.
2016. jan. 29. 18:16
 9/22 A kérdező kommentje:
És a legtöbb ráadásul táplálkozási tanácsadóként is hirdeti magát
2016. jan. 29. 18:25
 10/22 anonim ***** válasza:
Ha valaki honapok ota edz nem kell minden mozdulatat lesni ez baromsag.
2016. jan. 29. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!