Mitől lehetett az, hogy még vagy 2 éve amikor életemben először és utoljára lementem edzeni a barátommal, utána egy hétig nem tudtam kinyújtani a kezeimet és azt hittem örökre úgymaradnak?
Nem nyújtottál edzés után és/vagy megerőltetted túlzottan az első edzésnél. És ez most jutott eszedbe 2 év után?
Érdekes, én 30 éve edzem kihagyás nélkül és mégis ki tudom nyújtani a kezem, pedig nem pici izom van rajta.
Cortez, gondolom, azóta se tette be oda a lábát, és megint hívja valaki.
Kérdező: előtte melegíts be, utána nyújts! A súlyt úgy lődd be, hogy két sorozatot normálisan, a harmadik utolsó pár ismétlését már csak nehezen tudd megcsinálni.
Ha nem marad el a nyújtás-bemelegítés, nem terheled túl, ha nem dolgozol aszimetrikusan, akkor nem szabad, hogy ez megtörténjen!
Én először még jó hogy csak a rúddal edzettem, meg hátizomra vannak különféle gépek, azokat próbálgattam. Utána nyújtottam elég erősen, de nem használt, így is megerőltethettem magam. Azt hozzá kell tenni, hogy kb. 10 fekvőtámaszt tudtam szabályosan összeszenvedni akkoriban.
Most nem hívott senki, csak rengeteget pakolok 20-30
kilós rekszeket, és észrevettem magamon hogy nem olyan satnyák az izmaim mint régen és egyre könnyebben is megy. Most is letudok nyomni olyan 10-15 fekvőt, csak az a baj hogy egy éve tavasszal volt egy bringás esésem és a bal vállamat ha megerőltetem elkezd szúrni és fáj. Voltam vele ultrahangon és ott is látták a porcsérülést. Elkezdenék most egyenlőre fekvőzni meg húzózkodni, azzal azért nem tudom úgy megerőltetni magam, de nem akarom hogy rosszabb legyen a vállam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!