Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van az, hogy makroszinte...

Miért van az, hogy makroszinten kiszámolom a táőanyagokat amik nekem kellenek, mégsem elegendő a kalória? És nem is nagyon hízok.

Figyelt kérdés

65 kg-al számolok:

Fehérje: 130 g,

Szénhidrát: 325 g

Zsír: 65 g

(az ételeket a shop.builderes táblázat alapján számolom)

És ez csak 2750 kcal, elvileg ha jól számolom, akkor 3000 kcal körül kéne, hogy növekedjen a súlyom. Nem mondom, hogy abszolút nem hízok, de heti szinten legfeljebb 1-2 dkg-ot.

2016. jan. 18. 21:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A túl nagy kalóriaplussz zsírosít. Mehetnek az olajos magvak nyugodtan, napraforgómagból/földimogyoróból könnyű sokat megenni. Na meg amúgy is kell jó minőségű telítetlen zsír.
2016. jan. 19. 11:23
 12/15 anonim ***** válasza:
De a kerdezo mar igyis jol kajal. Ennel tobbet nem kell ennie. Ha az edzese jobb lenne az tobbet dobna a fejlodesen szerintem
2016. jan. 19. 11:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem olyan rossz az a heti 1-2 dkg. Ha fel akarod vinni 3000-re, akkor vagy emeled egy kicsit a szénhidrátot, vagy a zsírt növeled. Vegyél lenmagolajat, 680 Ft-ért kapsz 200 ml-t és 25 g lenmagolaj kb. felnyomja 3000-ig. De szerintem nem muszáj, elég a 2750 is.
2016. jan. 19. 12:31
 14/15 Szintis Zoli ***** válasza:

Doriannek, #9-nek és #10-nek is igaza van:

[link]

Kérdező! Ne félj a zsírtól!

2016. jan. 19. 16:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Bármiből lehet raktározott zsír, a test már csak ilyen. S bármiből lehet glükóz, ha jól tudom. A fehérjét nem tudja létrehozni a test másból, csak aminosavakból.

S zsírt is kell enni, bizonyára mert a tárolt más összetételű, de ehhez nem értek. A szénhidrát elvben opcionális, mert fehérjéből is ugyanolyan megfelelő glükóz tud készülni.

De bármiből jön sok plusz kalória, az tud zsírosítani, akármilyen szép elméletek is vannak egyesek fejében, hogy a szénhidrát, a zsír vagy a fehérje erre nem képes (a szénhidrátokra alapozó bigott vegánok szerint gyümölcscukorból sosem lesz zsír. elég humoros dolgaik vannak, csak egy idő után inkább irritálnak). Mindhárom képes rá.

2016. jan. 19. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!