Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fehérje nem hízlal? Nármint...

Fehérje nem hízlal? Nármint nem jön fel plusz zsír?

Figyelt kérdés

Egy ideje edzettem, de nem szedtem fehérjét, csak L-karnitint edzés előtt. Most 3 hónap kihagyásom volt mert volt egy bokaszalag szakadásom. Most kezdtem újra edzeni 2 hete. L-karnitint továbbra is szedem edzés előtt.

Mellé ezt a fehérjét ajánlották, hogy ez nagyon jó:

[link]

0% zsír.

De úgy látom, hogy szénhidrát is azért van benne.

Kérdésem az volna, hogy ha edzésnapokon edzés után iszok meg egy adagot akkor nem fogok tőle elhízni? Mert most nekem a fogyás a cél has és oldalhasból, mert a 3 hónap alatt feljött kb 4-5kiló plusz súly. Hetente min. 3-szor de vmikor 4-5ször megyek edzeni, ahogy időm engedi. Minden edzésnél erősítő gyakorlatok súlyokkal + interval vagy tabata futás kardióként.

2016. jan. 11. 09:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazából még a gramm/testsúlykilogramm mértékegység sem teljesen helyes. A gramm/IZOMTÖMEGkilogrammm számít, csak az izomtömeget nem tudjuk úgy mérni, mint a testtömeget, ezért a testsúlykilogrammot használjuk.

Van két 80 kg-s csóka, az elsőn 15 kg izom, a másikon 25, az utóbbinak nyilván nagyobb fehérjeigénye. Ha izomtömegre vetítve ugyanannyi fehérjét visznek be, akkor testtömegre vetítve lehet az egyiknek 1,5 g/tskg, a másodiknak 2,5 g/tskg lesz a bevitele.

A kutatások, amikről Sowilo beszélt valószínűleg teljesen kezdő, edzetlen emberekkel készültek. Nekik lehet hogy nincs értelme 1,5 g/tskg-tól többet bevinni, mert a csoffadt izomzatuk nem igénylel több fehérjét. Egy haladó szintű, edzett embernél, akinek a testtömege hasonló, de az összetétele teljesen más, a fejlődéshez több fehérjét kell bevinnie, akár még 2,0 g/tskg-tól többet is.

2016. jan. 11. 12:21
 12/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! békakrokk nevű kedves felhasználónak meg ajánlanám, hogy nézzen magába :) bár vártam már mikor lesz egy támadó "ki ha én nem?" hozzászóló is :D feldobta a napom köszi xD
2016. jan. 11. 12:34
 13/18 A kérdező kommentje:
Tökéletesen :) köszönöm a kedves segítségetek! :)
2016. jan. 11. 13:54
 14/18 anonim ***** válasza:

Látom írtak itt kínaiul, de nem fogod érteni.

Parasztnyelven:

Ha sokat zabálsz valamiből, akkor dagadt állat leszel, legyen az Pilóta Keksz vagy sajtos stangli vagy pörkölt vagy fehérjepor.

De ha csak ennyit tömsz a koponyádba amennyi kell, akkor nem leszel dagadt állat, főleg ha edzel is.

2016. jan. 11. 16:07
 15/18 Cortez70 ***** válasza:

"Látom írtak itt kínaiul, de nem fogod érteni."

Azért annyira nem írtunk bonyolultan. Ez nem egy rocket science.:)

2016. jan. 11. 17:36
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem a válaszok kínaiak, te nem tudsz magyarul.
2016. jan. 11. 17:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Csak láttam egy-két fogalmat, amit nem biztos, hogy megért, ha a Sárga Kapszulát se olvassa el. Én bocs. :C
2016. jan. 11. 19:05
 18/18 A kérdező kommentje:

na srácok nem kell egymásnak esni :D köszönöm szépen mindenkinek a választ. megértettem. Elolvastam most este a sárga kapszulát is. Bár amivel nem értettem egyet az az, hogy a 130as pulzus szám alatti futás/kocogás hatékonyabb zsírégető, mint a keményebb kardió. Én eddig mindig interval futást végeztem és ott ugye ugrál a pulzusod, de nekem jobban bevált zsírégetés szempontjából annó, mint a monoton egytempóban futás/kocogás. De hát melyik szervezetnek, mi a kedvezőbb :)

köszönöm még egyszer mindazoknak akik segítőkészen válaszoltak!

2016. jan. 11. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!