Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Női edzéstervet írnátok nekem?

Női edzéstervet írnátok nekem?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, most kezdtem kondiba járni.

Elsősorban futás miatt járok, azt szeretném heti 3-5-ször csinálni, de mellette edzenék az egész testre is.

Első nap futottam 3km-t, majd mindenre erősítettem, de ez szerintem hosszú távon nem működik.

Valaki tudna valami edzéstervet? Cél a mozgás, formásodás.

2016. jan. 5. 12:29
 1/6 Cortez70 ***** válasza:
100%

Kezdőknek heti 3 teljes testes terv kell kb 2 hónapig. Utána válthatsz osztottra, de nem muszáj. Az hogy van-e külön női inkább ne menjünk bele, mert nagy viták lesznek.;)

Szóval egy ilyesmi teljes testes terv legyen eleinte: guggolás (vagy lábtoló gépezés), tárogatás (vagy két egykezessel fekvenyomás), evezés rúddal (vagy lehúzás csigán mellhez), mellről nyomàs rúddal (vagy egykezesekkel vállból nyomás), állva rúddal bicepszezés, csigán letolás tricepszre, valamilyen vádligépen vádlizás, hasprés (vagy lábemelés). Minden gyakorlatból 3-4 munkasorozat, akkora súlyokkal amivel az adott gyakorlatból megy 10-15 ismétlés szabályosan kinden sorozatban.

Nem muszáj mindig ugyanazt a gyakorlatot végezni, azért is írtam alternatívát.

2016. jan. 5. 12:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy női edzésterv, ahogy női cigi, női autó, női sokminden nem jut több eszembe :D
2016. jan. 5. 13:17
 3/6 Szintis Zoli ***** válasza:

#2!

A női tápkieget hagytad ki :)

2016. jan. 5. 16:02
 4/6 Cortez70 ***** válasza:
Na az a legjobb, mikor írják páran, hogy nőknek milyen proteinpor kell. Mintha lenne női fehérje. Akkor tuti van nőknek való csirkemell és hal is. :)
2016. jan. 5. 17:19
 5/6 A kérdező kommentje:

Bocsi, kezdő vagyok még! :D

Azért is írtam a nőit, hogy hátha nekünk az elején kevesebb ismétlés kell, súlyból nyilván kisebb stb., hisz azért mégis csak gyengébbek vagyunk ;)

A futást hogy építsem bele? 3-szor testépítés, 3-szor futás? Vagy lehet egy napon?

2016. jan. 5. 22:06
 6/6 Cortez70 ***** válasza:
Ha nem tudod külön napra tenni a futást akkor edzés végére tegyed. Vagy ha tudsz otthon reggel kardiózni (bármi jó: pl szobabicaj, ellipszis tréner, lépcsőzés) akkor az is jó.
2016. jan. 5. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!