Napi 20-40 perc kocogás + teljes testedzés mellett, ha nem is súlyban, de cm-ben való fogyás lehetséges?
Nem rég kezdtem el a súlyzós edzést nő létemre (kis súlyokkal, sok ismétlésszámmal). Igazából szálkásítani akarok, mert zsíros vagyok. Diétában igazából 1500kcal van (80g fehérje, 100-150g szénhidrát és 30g zsír) és 85kg vagyok.
Köszönöm a válaszokat
25L
Valameddig jó lehet a kis súllyal való ismételgetés, no nem magas ismétlésszámmal. Fogsz így is fogyni, de ha növeled a súlyt kicsit, jobban nőnek az izmaid, és a zsír is könnyebben olvad.
A diétában pedig növelned kellene a fehérjét.
Értem én, hogy mit akarsz, valahol egyet is értek, csak tényleg mikor egy dagadt csaj fogyókúrás kérdésénél is szemellenzővel csak a testépítést kell ajnározni, azzal nem értek egyet..., még akkor sem, ha a testépítés kategóriában lett feltéve a kérdés, ha én vezetném a honlapot lenne a sport mozgáson bellül egy "hogyan fogyj?!" kategória :)
Mivel erre a kérdésre az a válasz, hogy ha jó az étrend és mozogsz rendszeresen akármit, akkor fogysz.
Eleve a kérdésnek semmi keresnivalója nem lenne ebben a kategóriában, de sajnos jobb hely nincs hozzá...
De ezt nagyon utálom, hogy feltesz egy a sportot nem ismerő ember egy kérdést a fogyásról, megemlíti ezt a magas ismétlésszámos dolgot, és egyből ugrik mindenki, hogy "ne csinálj magas ismétlést, mert elfogy a nem létező izmod more"...
Dehogy fogy el... Homeosztázis... Ha valamit használsz, ha valami terhelés ér, ahhoz alkalmazkodik a szervezeted... Ha van mocsok nagy izomtömeged, de váltasz kis súlyra, akkor a szervezeted alkalmazkodik és leépíti a felesleges izomtömegedet... De ha egy edzettlen dagadék elkezd edzeni a semmire magas ismétlésszámmal, abban még izom növekedés is lehet... Nyilván nem ettől lesz fitneszmodell teste, de nem fog elfogyni az izma... Ez már megint a sárga oldalas, oktassuk a gyerekeket a testépítésre fél infókkal... Úgy se kell tudniuk mitől lesz izom elég, ha tudják, hogyan...
"Es sokszor olyanok is osztják az észt.akik heti 4* emelgetnek súlyokat amugy meg nem is a sportra mennek,hanem a páváskodásra. "
Én mondjuk 30 éve edzem, szóval nem egy kis divatpáva vagyok, hanem 45 éves tapasztalt öregszar.:)
Őőő
85 kg val muszaj kocogni? Csak mert en 67 el megszenvedtem az elejet.
Söt amikor lefogytam majd ennyirol 65 re akkor
Setaltam.sokat,orakat,gyorsan.
Magamhoz kepest nagy sullyal kezdtem edzeni.ersd amivel epp ment 3-4*8-12 ismetles.
Amig nem tudsz szabalyosan guggolni,kitorest csinalni stb addig ezeket ne sullyal!
N/33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!