Napi 20-40 perc kocogás + teljes testedzés mellett, ha nem is súlyban, de cm-ben való fogyás lehetséges?
Nem rég kezdtem el a súlyzós edzést nő létemre (kis súlyokkal, sok ismétlésszámmal). Igazából szálkásítani akarok, mert zsíros vagyok. Diétában igazából 1500kcal van (80g fehérje, 100-150g szénhidrát és 30g zsír) és 85kg vagyok.
Köszönöm a válaszokat
25L
Ezt honnan vetted kérdező, hogy kis súllyal kell nagy ismétlésszámmal szálkásítani? A legnagyobb tévhit!
Olvass: google: szálkásítás tévhitek.
Pont, hogy így veszítesz izmot, ha nem tartod a nagy súlyokat. Az étrendtől és a plusz aerobtól fogsz szálkásodni nem a kis súlyoktól!
Egy edzetlen nő, akinek mégcsak fogalma sincs a testépítés sportról, nyilván rendelkezik olyan izomtömeggel, hogy attól, hogy nekiállt egyáltalán edzeni valamit, attól fogy elfogyni az izomtömege... Sutba dobva fizikát, biológiát, csak úgy elfogynak az izmai mert kis súlyokkal mozgatja a végtagjait... Ez rohadt logikus gondolatvilág... Nem hiszem, hogy Toldi Zsuzsi tenne fel ilyen kérdést, mert neki lenne mit veszítenie kis súllyal magas ismétléssel, de hogy azért fogyjon izomból egy edzetlen ember, mert egyáltalán elkezdi használni az izmait...
Lo-gi-kus
Nem mondom, hogy nem, a lábedzés az egyik kedvenc kardió edzésem... De egy 85 kg-os mondjuk ki hájas csaj, valószínűleg nem fog 150kg-al guggolni, de lehet, hogy még saját súllyal is megeröltető neki. De magas ismétlés kis súlly ugyan úgy használ kcalt, mint bármilyen más mozgás, megfeleő 3trend mellett egy jó edzéssel lehet fogyni, és nem törvényszerű, hogy elfogynak az izmaid, ha megfogsz mondjuk egy 2 kg-os súlyzót, vagy én egy 20kg-os kettlebellt, mert nekem az a kis súly :D
30-35 szakítást csinálok vele, testépítés szempontból ennek sincs értelme, kcal égetésre tökéletes, az izmaim meg még így 3 év bellezés után sem párologtak el egy másik dimenzióba a magas ismétlésszám miatt, egy átlag emberhez mérten sportos testalkatom van, egy Jay Cutlerhez mérten meg egy cingár pö** :) de nem vagyok dagadt, pedig mocskosul sokat eszem... Persze okosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!