Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Térdkímélő testedzés lehetséges?

Térdkímélő testedzés lehetséges?

Figyelt kérdés

Szeretnék legalább 20kg lefogyni,de nem tudom,hogyan tegyem.A térdeim miatt sajnos nem futhatok.A hasizomgyakorlatok hatásában pedig nem bízok.

162cm/85kg 18L

2011. jún. 5. 00:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Itt a nyár, járj úszni, az megkíméli az ízületeid!
2011. jún. 5. 00:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Először is venned kell egy légtalpas, rugós sportcipőt, pl. Nike Pegasus. Drága, de szükséged lesz rá ilyen súlynál.

Kezdetnek gyors séta, bicikli, vagy úszás.

Ha lement 15 kg (kb. 2,5 hónap a te súlyoddal), akkor óvatosan nekiállhatsz majd futni.

De a legfontosabb a diéta, anélkül sportolhatsz, mindhiába.

2011. jún. 5. 00:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Vegyél bicajt,szobabringát és végezz saját súllyal guggolást,hogy megerősödjön a térded.

A hasazást meg jól gondolod.A has izmait edzi,de a kalória felhasználása minimális,tehát nem éget zsírt.

Ettől függetlenül alap dolog a gerinc körüli és derék izmok edzése.

Főleg ha egy nehéz testet kell tartaniuk.

2011. jún. 5. 02:36
 4/7 anonim ***** válasza:

GUGGOLNI NEM! Semmiképpen sem, mert így is rosszak a térdeid.

Ússz, esetleg bringázz (úszás jobb, mert könnyebbnek érzed magad a vízben).

2011. jún. 5. 06:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Már miért ne guggolhatna?

Nem írta,hogy konkrétan mi a baja a térdének.A nők 60%ának csak simán lazák benne a szalagok.Erre meg az ortopéd orvos is azt javasolja,hogy erősítse meg,guggolással,lábnyújtás gyakorlattal.

2011. jún. 5. 11:37
 6/7 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen a térdkalácsaim nincsenek jó helyen.Mind2 lábamat műteni kellett volna,csak a közelben szegecselni akarták,azt nem hagytam,máshol műttetni pedig nem tudnám...szóval majd a jövő zenéje h mi lesz.

Biciklizni és guggolni egyáltalán nem tudok,már próbáltam...Futni szeretnék,az menne.Csakh van orvosi térdtokom és az egy dolog h megvéd a ficamtól,de az esetleges belső sérülésektől (pl:porckopástól) nem. :s

2011. jún. 5. 13:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Az étkezéssel tulajdonképpen nincs baj,nem vagyok nagy evő...A stressz miatt suliidőszakban csak zért eszem,h mégis legyen bennem vmi étel...

A diétával csak az a baj,h tettem már tönkre az emésztésem vele és onnantól felborult minden,de legalább alap lett nálam,h pl a hús finomabb salátával ,suliba is salátás szendvics vagy ha nassolhatnékom van akkor répát eszem vagy uborkát vagy fehér retket rágcsálgatok.

2011. jún. 5. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!