Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Saját testsúlyos edzés vs....

Saját testsúlyos edzés vs. Konditerem?

Figyelt kérdés

Szóval kb. 10 éve elhanyagolt testről van szó. Szemét kaja és annyi fizikai mozgás, hogy kocsiba be majd ki.

Előszörös leszeretném szögezni, hogy nem az egészség a fő célom (persze bizonyos szinten az is), de inkább a külsőre koncentrálnék. A kérdésem az lenne, hogy otthoni az én testsúlyommal végzett (esetleg 2db 1 kezes kézisúlyzót betudok szerezni) gyakorlatok hozhatnak akkora látványos változásokat mint a konditeremben töltött órák megfelelő étkezés mellett ?

175cm/88kg vagyok. Nagyon gyenge. Kb. 10db térden végzett fekvőtámasztol fájdalams izomlázam van másnap. A konditerembe járástól szorongásaim és miatt nem szeretnék járni voltam már vagy 2 alkalommal, de végig úgyéreztem, hogy engem bámulnak azemberek meg, hogy csak attol veszem el az idejét a gép használatára aki megérdemli :D.

Szóval létezik bármiféle megoldás ennyire gyenge ember visszafordítására a sírból ? :D Akár privátban is fogadok el tanácsokat vagy bármi, előre is köszönöm :)

2016. jan. 4. 08:00
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Hidd el nem fogsz még a súlyzós edzéstől se hirtelen indokolatlan arnold lenni. Ilyen szintről egy átlag fizikumra 1 év alatt kerülsz jó étrenddel, megfelelő edzéssel.

Információs forrásnak ajánlom:

fegyencedzés (könyv)

sárga kapszula (ebook)

powerbuilder (ebook)

A fegyencedzés a saját testsúlyos edzésről szól, progresszívan benne vannak a gyakorlatok.

A sárga kapszulában megtalálod hogyan állíts össze étrendet, és a súlyzós (testépítő) edzésmódszer alapjait

A powerbuilderest pedig a mobilitás miatt ajánlom. MINDEN ember eltunyult, és nem tud mozogni. Rengeteg izma megrövidült, bemerevedett, meggyengült (mélyizom). Ebben a könyvben a klasszikus erőemelő edzésről van inkább szó, és a mobilitásról.

Nyilván mindegyik könyv meg akar majd győzni hogy az Ő módszerük a legjobb, legfrankóbb, leggyorsabb, ÉS még ki is mossa a ruháid. Ezeket ugord át, baromság az egész. Találd meg azt, ami neked tetszik, étrendet sárga kapszula alapján lődd be talán az a legjobb (igazából a powerbuilderé se rossz, de ott annyira nem részletezik agyon hogy mit hogyan). Edzés meg amit választasz.

A saját testsúlyost max kezdésnek mondanám hogy oké, én neked konkrétan erőemelő edzést ajánlanék a 4 alapgyakorlattal. Ezektől erő, és izomtömeg is jönne, és hamar éreznéd a változásokat. Mindenesetre a mobilitás nagyon fontos, és lehet így egyszerre soknak hangzik, de nem az, olvasd el mind a három könyvet. Sajnos nem olyan egyszerű ez a mozgásforma hogy dobálsz pár súlyt oszt jóva!

YT-ról tudom ajánlani még őt: Alan Thrall

https://www.youtube.com/user/athrall7

Nagyon jó videói vannak, rengeteget tanulhat belőle bárki, főleg a kezdők.

Sok sikert!

2016. jan. 5. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!