Szóval kb. 10 éve elhanyagolt testről van szó. Szemét kaja és annyi fizikai mozgás, hogy kocsiba be majd ki.
Előszörös leszeretném szögezni, hogy nem az egészség a fő célom (persze bizonyos szinten az is), de inkább a külsőre koncentrálnék. A kérdésem az lenne, hogy otthoni az én testsúlyommal végzett (esetleg 2db 1 kezes kézisúlyzót betudok szerezni) gyakorlatok hozhatnak akkora látványos változásokat mint a konditeremben töltött órák megfelelő étkezés mellett ?
175cm/88kg vagyok. Nagyon gyenge. Kb. 10db térden végzett fekvőtámasztol fájdalams izomlázam van másnap. A konditerembe járástól szorongásaim és miatt nem szeretnék járni voltam már vagy 2 alkalommal, de végig úgyéreztem, hogy engem bámulnak azemberek meg, hogy csak attol veszem el az idejét a gép használatára aki megérdemli :D.
Szóval létezik bármiféle megoldás ennyire gyenge ember visszafordítására a sírból ? :D Akár privátban is fogadok el tanácsokat vagy bármi, előre is köszönöm :)
Néhány súlyzót otthonra is érdemes beszerezni, esetleg kettlebelleket, smr hengert, gumiszallagokat, és frankón lehet edzeni otthon is... Ha úgy akarsz kinézni, mint egy testépítő, akkpr elkerülhetetlen a konditerem, ha csak egy sportosabb formát akarsz, akkor otthon is frankó edzéstervet össze lehet rakni... Persze az étrendet muszáj rendbetenni.
2016. jan. 4. 08:08
2/21 Cortez70 válasza:
Ha a külső számít, izomméret a cél akkor komoly súlyzós edzéssel érsz el jobb eredményt, nem pedig otthoni sajàt testsúlyos edzéssel. Ne legyél kislány, menj le terembe edzeni, le kell szarni azt a pár embert aki néz. Ez csak pár alkalomig lesz, utána legszokják, hogy ott edzel. Ennyi.
2016. jan. 4. 08:14
3/21 anonim válasza:
Konditermi, hosszútávon azzal lehet fejlődést elérni, a saját súlyos elkezdni jó.
2016. jan. 4. 08:24
4/21 A kérdező kommentje:
És szerintetek az lehet alternatív megoldás, hogy otthon erősödök valamennyit és utána megyek ? Igazából nem akarok ott a teremben bénázni 20kg-al fekve nyomni meg hasonlók :DD
2016. jan. 4. 08:36
5/21 Cortez70 válasza:
Ez is egy megoldás, de hidd el nem gond az, ha valaki csak rúddal nyom eleinte fekve. Ne azzal törődj, hogy mások mit gondolnak.
2016. jan. 4. 08:38
6/21 anonim válasza:
Nyugodtan kezdheted úgy is, legalább az ízületek, test megszokja kicsit a terhelést, de terembe is mehetsz, senki nem fog lenézni.
2016. jan. 4. 08:54
7/21 anonim válasza:
Saját testsúlyos edzés csak bemelegítésre jó. Ha nem emeled a terhelést hetente, akkor ugyanolyan maradsz mint voltál. Saját testsúllyal lehet ugyan emelni a terhelést ha napról napra többet csinálsz, de kinek van ahhoz kedve meg ideje vágod.
2016. jan. 4. 09:51
8/21 anonim válasza:
én is otthon erősítek... szép lassan baba lépésekkel( főleg, ha ennyire elhanyagoltad a tested). Türelem, mert csak lesérülsz ha egyből a nagy súlyokhoz nyúlsz... Futás, bringa, fekvőtámasz, hasazás, kitörés, gugolás stb pár hét alatt hozzászokik a tested a terheléshez, és akkor lehet terembe menni..és már bizonyára magaddal fogsz foglalkozni, nem azzal aki néz... amúgy a youtube tele van otthoni erősítéssel.
2016. jan. 4. 09:56
9/21 anonim válasza:
Na latod ez az amit rosszul gondolsz... Azt mondod mindenki teged nez persze.. Az emberek ott magukkal torodnek es nem masokkal en pl szinten ilyeb helyzetbe voltam es eyszer elmenteen azota is jarok mert jo valahog ott segitenek odamesz eggy emberhez segitsegert segiteni fog nem pedig azt hogy te mit akarsz ilyen semmi testel szoval ne felj elmenni tobb segitseget kapsz ott mint othon :) en legalabb is ezt tapasztaltam
2016. jan. 4. 10:50
10/21 anonim válasza:
Akik ilyen nagy pofával hangoztatják, hogy saját súly csak bemelegítésre jó, ti gondolom mindannyian toljátok bemelegítésre at egykezes kézállásos karhajlításokat...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!