Saját testsúlyos edzés vs. Konditerem?
Szóval kb. 10 éve elhanyagolt testről van szó. Szemét kaja és annyi fizikai mozgás, hogy kocsiba be majd ki.
Előszörös leszeretném szögezni, hogy nem az egészség a fő célom (persze bizonyos szinten az is), de inkább a külsőre koncentrálnék. A kérdésem az lenne, hogy otthoni az én testsúlyommal végzett (esetleg 2db 1 kezes kézisúlyzót betudok szerezni) gyakorlatok hozhatnak akkora látványos változásokat mint a konditeremben töltött órák megfelelő étkezés mellett ?
175cm/88kg vagyok. Nagyon gyenge. Kb. 10db térden végzett fekvőtámasztol fájdalams izomlázam van másnap. A konditerembe járástól szorongásaim és miatt nem szeretnék járni voltam már vagy 2 alkalommal, de végig úgyéreztem, hogy engem bámulnak azemberek meg, hogy csak attol veszem el az idejét a gép használatára aki megérdemli :D.
Szóval létezik bármiféle megoldás ennyire gyenge ember visszafordítására a sírból ? :D Akár privátban is fogadok el tanácsokat vagy bármi, előre is köszönöm :)
Ha ennyire zavar, hogy mások néznek, akkor egyelőre kezdd el otthon az átmozgatást saját testsúllyal, mellette csinálj másfajta mozgást is, hogy fogyj és erősödj is egyben, pl. futás, úszás, biciklizés.
Közben ha van rá keret, vegyél súlyokat, gépe(ke)t otthonra. Nézz rengeteg videót, olvass sokat, hogy hogyan kell megfelelően végezni a gyakorlatokat.
De az igazi tényleg a terem lenne, ott még segítséged is lenne, ha elakadsz.
Vagy esetleg lenne egy barát, ismerős, haver, akivel együtt járnál?
köszönöm mindenki válaszát. igazábol olyan teljesen átlagos testet szeretnek nem hatlmas izmokat csak a tipikus olyat akire már az ember megjegyzi, hogy jó a kiállása. Leginkább fogyni szeretnék. Igen ahogy irtam nagyon tönkre vagyok menve ès a majdnem 90kg-omat maximum 1-2 tudom kinyomni fekvőtámaszozáskor.
Súlyzokat betudok szerezni viszont helyhiányában padot vagy ilyesmit nem. A konditeremben az engem néznek dolog az nem tipikus hiszti. Pánik beteg vagyok, ha kb 2nél több idegen emberrel vagyok 1 légtérben már fulladok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!