Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Megcsináltam! Elkészült...

*Glissade* kérdése:

Megcsináltam! Elkészült életem első zabpelyhes-proteines, teljeskiörlésű "fitnesz" kenyere! Nagyon-nagyon finom és az illata. Ti szoktatok saját kenyeret sütni?

Figyelt kérdés
2015. dec. 16. 18:07
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/215 A kérdező kommentje:

Az alábbiakban feltett kérdéseidre a választ úgy gondolom már kifejtettük.

Nincs mikróm! Okostelefonom meg számítógép helyett van.

2015. dec. 18. 14:46
 92/215 A kérdező kommentje:

Ja és mindemellet sem tv-m, sem rádióm. :)

Nyomogombos buta telefont használok telefonáláshoz (az okostelefon számítógép hellyett), bicajjal járok autó helyett és még élek. :D

2015. dec. 18. 14:49
 93/215 A kérdező kommentje:
De az okostelefonnal már vigyázok, mert nem alszok, ha este bekapcsolva marad... aljas egy szerkezet.
2015. dec. 18. 14:56
 94/215 anonim ***** válasza:
100%

Fellépek, erre ez fogad. :D Nem tétlenkedtetek, b_.sszátok meg.

Elolvastam. A 68-as kommentre reagálok.

„Az emberek hülyék és technológia használatával még hülyébbek lesznek” Pongyolán megfogalmazva így van kb. és tévedsz, a valóvilág, egyéb szennyműsorok igenis butítanak. Felhozod példának magad, hogy te nem lettél zombi, pedig nézted valamelyik szériát, egyébként én is, amelyikben Alekosz volt. Te megnézted és mégsem hülyültél el, talán még tanultál is belőle, következtetéseket vontál le. De vannak nálad rengeteg jóval gyengébben bútorozott illető, akiknek csak az jön át, hogy bemegy a p..raszt a TV-be, semmi értelmeset nem csinál, d..glik a kanapén, kétszínűsködik, unalmában veszekszik a többivel, aztán kijön és siker, hírnév, népszerűsége, ő lett a sztár. Utánozni akarja majd, meg sem fordul a fejében, hogy rendes melóval, tanulással, szorgalommal is el lehet érni valamit. A hülye ezt veszi le belőle és még hülyébb lesz.

Neveltetési probléma a könnyebb út választása, miért aggatom a technológia nyakába? Azért mert a technológia manapság nevel. Az ember mindenből tanul, minden körülötte zajló dologból helyes, vagy helytelen következtetéseket von le, ezáltal fejlődik a jelleme, a dolgokhoz való hozzáállása. A technológia segítségével már elképesztően gyors és hatékony az információáramlás és sajnos az átlag hülye nem képes szelektálni, hogy melyik a hiteles és melyik a hiteltelen. A facebook is „tanít”, elképesztően sok sz..r tartalom van, ami vagy hírportálokról, vagy az emberektől származnak.

Az íráskészség leromlása: az MSN akkor volt menő, amikor én általános iskolás voltam. Mindenki tudott rendesen írni chat-en, aztán középiskola facebook és ugyanezek ismerőseinek a bejegyzésein elhűltem, úgy leromlott. A facebookon eltanulták egymástól az emberek, látják hogy valami analfabéta kiír valami makogást az üzenőfalára, kap néhány lájkot, de jó. Ó hát itt senki nem ügyel az írásra, akkor én is sz..rok rá, amúgyis ez olyan trendi. Meg ki is írom már, hogy mit csináltam, meg milyen a hangulatom, jujj de jó lesz, ha lájkot kapok. Szelfit is nyomatok. És ez lesz a sztenderd, aki minél többet pózerkedik, minél több sz..rt posztol magáról, az lesz a menő, ugye milyen fain? Neked ez tetszik és egyet is értesz vele? A pumpás gabó témánál nem úgy tűnt, ott is volt egy 78%-os, szerintem te voltál az. A facebook egy olyan valóság, ahol a sok lelki ny..morék kiélheti a feltűnési viszketegségét, a lájkokkal hamis önbizalmat építhet, ahelyett, hogy munkával, tanulással és szorgalommal tenné ezt, amivel valódi értékre tenne szert, nem a facebook által közvetített hamisakat.

Miért rossz a facebook? Fent leírtam, de válaszolhattam volna azt is, hogy mert csak. Nem igazán kell ezt magyarázni, ha neked csak annyi jön le a dologból, jajj hát chatelnek egymással, meg 0-24 el tudják érni egymást, de jó nekik, akkor nagyon sajnálom. Különben mindent bele lehet magyarázni mindenbe. Rossz az atombomba? Nem rossz. Oké, hogy megölt egymillió embert, de legalább a túlnépesedést problémáján segített valamit és még munkát is adott egy csomó embernek. Látod, lehet látni a jó oldalát ennek is, de blőd módon képtelen vagy meglátni a technológia rossz oldalát. Nem! Technológa = csak és kizárólag jó.

Na és, hogy miért zavar ez engem ami a TV-ben meg az interneten terjeng, hisz egyénileg az én döntésem, hogy nézem-e, ugye? Igen, egyéni döntés, de közösségben élünk és a körülöttem lévők helyett nem dönthetek. Ha látom, hogy az emberek a környezetemben benyelik a sok maszlagot, az igenis zavarni fog és az én életemre is hatással van. Elszomorít, ha azt hallom vissza anyámtól, hogy szerinte milyen faink gyerek ez a Berki Krisztián a nem tudom milyen valóság show-ból. Meg az egyik ismerősömnek magyaráznom kell a tápkiegekről, hogy nem károsak, csakhogy a témánál maradjunk. Fekete Laci azt nyilatkozta, hogy felfújnak biztos úgy van. Meg a Laci azt is mondta, hogy a szteroidosokat úgy lehet felismerni, hogy véreres a szemük, meg striás a bőrük aztán ha pont kialvatlan a szemem, még álljak neki magyarázkodni. Meg itt az oldalon magyarázkodjunk, hogy a gabó miért nem fain gyerek. Hiába egyéni döntés, hogy mit nézek is mit nem, és próbálom a fejem a mocsár fölött tartani, engem zavar, ha azt látom hogy a környezetem fuldoklik.

Írjak valami példát, amit rosszul használnak az emberek? Fentebb írtam, mit használnak rosszul. Ha a TV-ben olyan dolgot néznek, ami a jellemükre rossz hatással van, akkor rosszul használják. De mondok sokkal konkrétabbat: okos telefon előlapi kamerája. Video hívásra lett kitalálva, ami már elve egy olyan találmány, ami nélkülözhetetlen, én nem is tudok nélküle élni. E helyett selfizik magukat. Forradalmasítva lett a selfi! Nem kell tükör, ami eddig nagyban megnehezítette a műveletet, hisz előbb keresni kellett egyet, aztán ha a fény ratyi volt, akkor tovább, de most van egy mobilis tükröd, szembe tartod magaddal és a kijelzőn látod magad, katt és de jó, hogy milyen szép vagyok, muszáj megosztani rögtön. Ugye milyen hasznos?

Aztán az autók. Nagynak kell lennie, menőnek, gyorsnak, holott a lényeg a biztonság és a jó fogyasztás. Az autókra hatalmas marketing épül, ugyanúgy, ahogy az okos telefonokra is, muszáj megvenni a minél menőbben, vagányabbat, ami épp márkás, vagy reklámozzák, pedig igazából tök felesleges, mert úgysem használják ki, amire képes lenne, nincs is rá szükségük, csak villantani akarnak vele. Na de, ha engem zavar, akkor ugye ne vegyek olyat. Nem is veszek, de akkor sem tetszik, hogy a környezetemben meg az a menő és ez alapján ítélik meg az embert, hogy milyen kocsija/telója/tárgya van.

Szerintem már alig várod, hogy leírhasd, hogy ez a kapitalizmus meg a média, nem a technológia hibája. De, a technológia hibája is, ha nem lenne ilyen fejlett az infrastruktúra nem tudna ennyire elterjedni ez az egész agymosás. Ismét az atombombás példa: melyik játszott szerepet a dologban a leginkább: a repülő, a bomba, vagy az ember, aki kidobta? Ugyanígy a technológia szerepe sem elhanyagolható.

Természetes szelekció. Itt fogtam a fejem. Mi ez a Spártás példa, b..szki? Az pont hogy nem természetes szelekció, ha pár h..gyagyú szelektál, amúgy meg b..romság az egész, tökmindegy csecsemőként milyen vagy, Magyarország kedven erősembere is 3 kiló alatt született. F..ngom nincs ki az az Oravecz Nóra.

Leírom mire gondoltam, de nem akartam ennyire belemenni, már most is lassan 1 órája írom, aztán még az automata trágárságszűrőt is le kell győznöm, de jó...

Az ember folyamatosan alkalmazkodott a környezetéhez, emiatt lett fizikailag és szellemileg olyan, amilyen. Ahogyan fejlődött, véletlenszerűen változások (mutációk) következtek be a genetikájában. Ezek a változások vagy előnyösek voltak, vagy hátrányosak, de aki hátrányos tulajdonságot kapott, az nagy valószínűséggel kihullott, mielőtt tovább örökíthette volna azt a nem előnyös tulajdonságát. Az előnyösebb tulajdonságú egyed pedig szaporodott és az utódainak nagy része megkapta ezt az előnyös tulajdonságot, aki szintén véletlenszerűen ezen felül kaptak még olyan tulajdonságokat, amik vagy segítették, vagy rontották az esélyeit a túlélésre. Ez az evolúció, így alakultunk eszközhasználó, gondolkodó, erős, jól alkalmazkodó, nélkülözéseket tűrő lényekké.

Na de a technológia miatt nem kell alkalmazkodnunk a környezetünkhöz, mert a környezetet alakítottuk a saját igényeinkhez. Így a negatívabb tulajdonságot örökölt emberek a technológia védelme miatt nem hullanak el, hanem tovább örökítik a negatív tulajdonságaikat, így sok-sok generáció alatt az erőnk, alkalmazkodó képességünk egyre lejjebb fog épülni. Ez elég durván hangzik, de így van.

„De hát régen az ókorban, középkorban alacsonyabb és kisebb emberek voltak” Mert többet kellett nélkülözniük, nem ettek annyit, de a genetikai potenciál meglett volna rá.

Emiatt puhulunk el, mert nem kell a túlélésre koncentrálnunk és a természetnek erre ez a válasza. Ez a technológia elkerülhetetlen, de akárhogy is nézzük, negatív velejárója. Ez nem egy hatalmas probléma és nem is kell foglalkozni vele és ha elkezdenénk önhatalmúlag szabályozni, az régen rossz lenne. És ne magyarázd már bele, hogy én természet felett álló vagyok, meg dönteni akarok, kit szelektáljunk, ezzel nem értek egyet, hogy szelektáljuk az embereket, b..szki. Ilyet soha nem írtam, de már megint vehemensen követeled, hogy magyarázzam már el mi alapján szelektálnék. Nem kell szelektálni, nem is akartam erre a részre kitérni, csak neked nem volt világos, hogy értem az elpuhulást.

Hedonista. Igen, hajszoljuk a javakat, hogy örömforrásokkal lássuk el magunkat, kielégítsük a menőség iránti igényeinket. Ez nem pont olyan, mint az Ókori Róma, bár ott is mintha az történt volna, hogy annyira elpuhultak a jólétbe, hogy végül lerohanták őket a primitívebb népek. Minha valami hasonló zajlana most is. Nem vesszük fel a kesztyűt, mert politikailag az nem korrekt.

Az tényleg nagyon durva, hogy így leszóltam Glisst, de g..ci vagyok. Olyat mertem mondani, hogy nem vitapartner neked, úristen. Ezzel aztán tényleg nagyon letámadtam a személyét, amit te nem teszel, de akkor nézd már meg, hogy mit írtál a kommented elején. Azt, hogy nincs vitapartnered, ergó ő sem vitapartner neked. Ugyanazt írtad, amit én.

Sok jó dolgot írtál egyébként, de a te hibád pont az, amit felhozol a mi hibánknak, hogy lenézzük más álláspontját. Írtam valamit, te meg egyből azt írtad, hogy baromság az egész, akkor mégis ki nem tiszteli a másik véleményét? Túl arrogánsan és vehemensen támadsz, nem fogadsz el semmilyen álláspontot, követelőzöl, mert nem írtam konkrétumokat a kérdéseidre, amire őszintén már nem is emlékeztem, mert annyit raksz fel egymásután.

A vita lényege nem az, hogy a másikat mindenáron legyőzzük, bizonygassuk, hogy hülye, még ha tényleg nincs is igaza. Egy helyen még egy elírás miatt is gúnyolódtál rajta. A vitában kompromisszumot is lehet kötni.

De nagyon jól argumentálsz, jól, összeszedetten írsz. A blogolás nem állna távol tőled, csak pont az a baj, hogy a te tartalmadra nem lenne kíváncsi senki, mert szinte mindenki a könnyebb utat választja, a facebookon függést.

A lepontozás eléggé szívügyed, úgy látom. Én egyébként egyszer sem pontoztalak le.

[link]

2015. dec. 18. 15:00
 95/215 A kérdező kommentje:

Ja és, (Arnold el kell mennem, majd este végig olvasom) Európában egyedülálló módon: nincs bankkártyám. ;)

Ezen mindenki meglepődik mikor pénz akar utalni, hozhatja csak kp.- ban. :D

Én úgy döntöttem nincs rá szükségem, mások kedvéért nem fogok csináltatni. (és nem, nem diák vagyok)

2015. dec. 18. 15:19
 96/215 anonim ***** válasza:
56%

Az a mentális szakadék ami itt van számomra egyszerűen felfoghatatlan...

[link]

2015. dec. 18. 15:41
 97/215 anonim ***** válasza:
100%

Húha, Gliss nagyon érdekes személyiség vagy. Nagyon más, mint az átlag. De élj csak úgy, ahogy Neked megfelel.

Nem érzed, hogy ez hátrány, hogy ennyire kilógsz a sorból? Nem néznek rád furcsán az emberek? (Munkahelyen, társaságban)

2015. dec. 19. 10:08
 98/215 anonim ***** válasza:
100%
dehogy ő főnökét is elküldené a p.icsába akkora egyéniség! bár lehet a rosszlányok.hu-n dolgozik ezért megteheti, hogy mindent kp-ban kér.
2015. dec. 19. 12:36
 99/215 Cortez70 ***** válasza:
Szinte minden munkahelyen kártyára utalják a lóvét. Eleve eldöntött, hogy ha belépsz egy melóhelyre, akkor számlával kell rendelkezned. Nem fog egyik munkáltató sem készpénzben fizetni.
2015. dec. 19. 12:41
 100/215 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a bankkártyás dolgot én sem értem. Odaadják neked a fizetésed kp-ban?

A bankkártya ellen miért vagy?

Nem bántásképpen kérdezem, én is nő vagyok (bár ez most nem számít itt), próbálnám megérteni, hogy ami hasznos és a javadat, kényelmedet szolgálná (bankkártya) azt miért nem veszed igénybe? A legtöbb nagymama korúnak is van már bankszámlája. :)

És mi a helyzet a hajszárítóval? Azt sem használsz? Vagy a többi "gép": epilátor, kenyérpirító, mosógép?

Vagy zenét min hallgatsz?

2015. dec. 19. 12:45
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!