Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Megcsináltam! Elkészült...

*Glissade* kérdése:

Megcsináltam! Elkészült életem első zabpelyhes-proteines, teljeskiörlésű "fitnesz" kenyere! Nagyon-nagyon finom és az illata. Ti szoktatok saját kenyeret sütni?

Figyelt kérdés
2015. dec. 16. 18:07
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/215 A kérdező kommentje:

Eddig mindenhol megértették, hogy miért nincs és el is fogadták. Valahol még igazat is adtak.

Előfordult, hogy elmagyarázták, hogy nekik miért kéne. Ez esetben nem volt mit tenni: elváltak útjaink.

2015. dec. 19. 16:16
 112/215 anonim ***** válasza:

Milyen programozott halál a mosógép? Ezt már nem tudtam követni.

Tűzhely és sütő sem kell, a nyersvegánok példája mutatja, hogy remekül meg lehet lenni nyers ételekkel (persze egy aszaló akkor nem árt). Aki nem akar vegán, sőt vega sem lenni, az is lehet nyersevő, bár hússal neccesebb, az már nem lehet akármilyen :)

Nekem az epilátor egyáltalán nem felesleges, mosogatógépem nincs, de sokak szerint az is alap. Nem vagyunk egyformák, de ezzel nekem nincs bajom.

A riasztót leszereltettük ész nélkül, az speciel csak bajnak volt nekünk.

A biciklire nem ülök fel 2 méterre, de ha azt tenném, az is az én dolgom lenne. Bár ezt bizonyára a benzines/dízeles járművekre értetted. Nos, én ugyan minimum egypár km-t megyek motorral, de az szinte mind felesleges abból a szempontból, hogy A pontból megyek A-ba, nincs vele komoly célom, csak hobbimotorozás. De ha azt megérted, hogy a lelkemnek ez fontos, akkor azt miért nem, hogy más lelkének pedig a mosogatógép, az epilátor, az elektromos narancsfacsaró vagy akár a hajvasaló ilyen?

Hogy kicsit on legyek, nekem kenyérsütőgépem is volt egy csomó évig, használtam is rendesen :) Felesleges vackokat nem szeretek, de jópár konyhai gépem van, mert kellenek.

2015. dec. 19. 16:58
 113/215 A kérdező kommentje:

Nem, nem onnan levenném. Ha ugyis leveszem, egyszerűbb ha kb. -ban kapom meg.

A te célod a vásárlás az ő céljuk az eladás. A te célod minél korrektebb áron, minél jobb minőséget, szolgáltatást kapni. Az ő céljuk, minél többet, minél drágábban eladni és minél olcsóbban beszerezni.

Ha nem gondolod ki pontosan mit akarsz, mit szeretnél, tulajdonképpen tukmálható vagy. Eladják majd neked a kakit is fényes papírba csomagolva. Nem szabad engedni!

Ha te piros alapon macska fejes gatyát néztél ki a honlapon. Ne vedd meg a fekete alapon macskafejes gatyát, ha neked a piros kell. De pl. a piros már elfogyot. Ne hagyd, hogy rád tukmálják.

Így nézz ki kicsiben...

2015. dec. 19. 17:01
 114/215 anonim ***** válasza:
Azért az elég merev, hogy ha kell, értelme van, mert valakivel üzleti kapcsolatban vagy és utalni akar, akkor is ragaszkodsz a bankkártyátlansághoz. Nem mondom, hogy nincs jogod hozzá, természetesen van, a bankok lehúzásai sokakat zavarni tudnak adott esetben (ha arra kapod a fizud és kihasználod rendesen, s a fizu miatt még ingyenes is, az speciel nem olyan eset, ami miatt birkának lehet nézni valakit... nem véletlenül léteznek számlák, van értelmük). Ha bevállalod az ezzel járó dolgokat, oké. Én is bevállalom annak következményeit, hogy nem vagyok fenn a Facebook-on ;) A bankkártya viszont hasznos. A céges fizu is ott van, sok helyen utalnak, sok helyen kp-t adnak, de hogy melyik az eset, ezt sokszor nem a munkavállaló dönti el. S jobb nekem kivenni 100 ezret egy automatából, mint folyton magamnál tartani készpénzt, hátha kell. Van egy földem is, amit bérelnek, opció lenne évente egyszer elutazni érte 400 km távolságra, de fene tudja, nem vonz (s drágább is, mint a bank díja, habár úgyis odajárok temetőt látogatni, de a kitérés időt venne el s így is sötétben jutunk el a rokonunkhoz, ahol éjszakázunk). S vannak munkáim, amiért eredetileg dollárban kapom a pénzt s paypallal kell átutalnom, nem küldik el nekem postán... Hogy ettől miért lennék birka, fel nem fogom. Hogy te meg tudod oldani bank nélkül, az oké, te dolgod, de te is lehetnél toleránsabb, ha egyszer VAN értelme a bankszámlának...
2015. dec. 19. 17:06
 115/215 A kérdező kommentje:

Persze van értelme, de nem az én esetemben.

Ha meg nagyon kell számla csak keresek egy megbízható ismerőst...

Nem azt írtam, hogy elutasítok mindent, csak tudjátok van egy határ, hogy meddig pofátlankodhatnak mások! Azért a bugyim alá, hadd ne csússzannak már be...

2015. dec. 19. 17:13
 116/215 anonim ***** válasza:

A mai elektronikai cuccokban tervezett az elavulás. Értsd: tervezetten megy tönkre X év után. Ez minél több, minél kevesebb. Elektronikában pl a kondenzátorok méretezésével elég jól lehet ezt csinálni, háztartási eszközöknél pedig anyagminőséggel érik el általában: mozgó forgató dolgok gyönge műanyagból, ragasztva nem forrasztva, stb.

Teszik ezt több okból:

1. így olcsóbb neked, és nekik is (nekik több haszon, te meg megveszed mer ócó)

2. gazdaság szempontjából nem kívánatos dolog, hogy egy használati tárgyad teszemazt 20 évig működjön. Mert nem veszel újat, nem fogyasztasz, ami élénkíti a gazdaságot.

3. Sok cucc elavulttá válik 3-5 év alatt (főleg mobilok, laptopok), és teljesen felesleges jobb minőségűre megcsinálni drágábban, mert új technológia jön -> fejletteb: jobb, gyorsabb, erősebb.

4. Sok esetben egyszerűbb kicserélni egy terméket, mint megjavítani. Ez szimplán azért van, mert egy gyárban nagy tömegben olcsó pl egy PIC-et ráilleszteni egy NYÁK-ra. Viszont ha ezt a műveletet úgy kéne megcsinálni, hogy pl a hangfaladat fel kell utaztatni pl berlinbe, mert ott van márkaszervíz (vagy csak pestre vidékről), ÉS az adott alkatrészt is szállítani kell, ÉS meg kell fizetni azt a munkabért, és felszerelést ami kell a cseréhet + a visszaút, akkor sokkal több költséget jelent az egy cégnek, mint legyártani egy újat.

Most lehet mondani, hogy dehát egy-két ezer forint a szállíttatás, meg minden. Na ja csak mögé kell egy teljes squad, szoftver akik és ami nyomon követi az egész műveletet, ennek hely kell aminek rezsije van, mindenki munkabére, és az apró alkatrész ami ~5ft szállítattni egy ezresért (ami idő is). Szóval lényeg hogy nem éri meg se neked, se a gyártónak az, hogy minden meg legyen javítva. Neked azért mert drága a felsorolt okok miatt a javíttatás, ÉS hosszú idő. A gyártónak meg + költség + erőforrás, és felesleges macera.

Ezt leszámítva mondjuk sztem jobban figyelhetnének az újrahasznosításra. Nekik is költségkímélő lenne pl beszámíttatni egy régi eszközt, összegyűjteni, és újrahasznosítani. Kevés globális cég csinál ilyesmit sajnos :S :(

2015. dec. 19. 17:15
 117/215 anonim ***** válasza:

Persze, van határ, de a párszáz forintos vagy normál fizu esetén nulla költség a bankszámlánál azért nem bugyi alá nyúlkálás... :D

Persze kit mi zavar. Engem a szemétszállítás költsége zavarna, nekem speciel nincs olyanom, de persze ehhez megfelelő helyen kell lakni. Ha más hely jobb lett volna más szempontból, akkor be kéne nyelnem a költségeket, s 52 szállításért fizetni, amiből csak pár alkalmat használok ki s reménykedni egy logikusabb rendszerben. Annyira mélyen azért nem sokkolna a dolog, ha nincs mit tenni, nincs mit tenni. Az áfa vagy az adók még durvábbak, bár azokból jó esetben még lesz is valami értelmes. Nem kis részéből persze nem.

2015. dec. 19. 17:23
 118/215 A kérdező kommentje:

77% Ezt én is így gondolom. :)

Csak én ezt nem tudtam volna ilyen hosszan, szépen és érthetően megfogalmazni. :)

2015. dec. 19. 17:34
 119/215 A kérdező kommentje:

78% A bugyiba nyukálást nem pont a bankszámlára értettem.

Ha arra a "normál fizura" gondolsz, amit az átlag munkahelyen adnának, nagyon is nem kéne mindenkinek osztogatni még belőle, mert pont annak nem fog jutni, aki megtermelte azt.

2015. dec. 19. 17:40
 120/215 A kérdező kommentje:
Ha majd 3x annyit fogok keresni ugyanazzal a tevékenységgel, ugyanannyi idő munkával, majd megfontolom legyen-e bankkártya, meg minden egyéb. szolgáltatás. :)
2015. dec. 19. 17:47
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!