Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Saját testsúlyos edzésnél az...

Saját testsúlyos edzésnél az izomépítés eléréséhez mindig kifulladásig kell edzeni?

Figyelt kérdés

2015. dec. 11. 23:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Bizonyos értelemben igen. Tehát folyamatosan növeled a terhelést.
2015. dec. 11. 23:08
 2/9 Cortez70 ***** válasza:
65%
Ha nem is àjulàsig, de nem pinalegyezést kell csinàlni. Egyèbkènt teremben sem.
2015. dec. 11. 23:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Azért maradjon erőd az élet egyéb dolgaira is, nem csak az edzés van a világon, de h.nap olyat tricepszezem és hátazom hogy beszarok. :D Inkább legyen szabályos kevesebb súllyal, mint szabálytalan nagyobb súllyal. :D22/f
2015. dec. 11. 23:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Szóval az ismétlésszámok maguktól nőnek ha mindig kifulladásig edzek, nem kell rájuk akkor külön figyelnem?
2015. dec. 11. 23:30
 5/9 Cortez70 ***** válasza:
65%
Attól nőneķ, hogy keményen edzel. De ha az izomnövekedés is célod akkor a terhelést kell fokozni, nem az ismétlèsszàmot. Amibe màr megy pl 20 ismètlès azzal már nem erősödsz, nem izmosodsz, csak az állókèpesség növekszik.
2015. dec. 12. 06:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Pont tegnap olvastam egy kutatást, ami szerint a sok ismétléssel is előidézhető hipertrófia, ha bukásig végzik, csak más izomrostok fejlődnek. 1 RM 30-40% körüli súlyokról írtak. Aztán hogy igaz-e, azt nem tudom, mert már mindent és mindennek az ellenkezőjét bebizonyították. A builderen is állítják, hogy működik a sok ismétlés. Én még nem próbáltam, így saját tapasztalatból nem tudok beszélni, de a legtöbb helyen azért az alacsony és közepes ismétléseket ajánlják naturál testépítőknek.
2015. dec. 12. 07:20
 7/9 Cortez70 ***** válasza:
65%
Ha ez igaz lenne, akkor nem kellene súlyzóznunk, hogy nagy izmokat elérjünk. -elég lenne fekvenyomás helyett fekvőtámaszozni. De sajnos ez nem elég, nem okoz hipertrófiát a sok ismétléses edzés, max tejsavas izomlázad lesz, de nem lesz mikroszakadás, ami begyógyulva okoz nagyobb izomtömeget. Nagy súly kell nagy izmokhoz én azt mondom 30 év edzési tapasztalattal. :) Nem mindegy, hogy mekkora ellenállásnál dolgozik, feszül meg az izom.
2015. dec. 12. 07:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Robbanásig kell edzeni.
2015. dec. 12. 13:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Én edzettem már úgy, hogy 3x30 fekvőtámasz meg vagy 60 húzódzkodás és semmi nagy csoda nem történt. Talán nőttem valamennyit, de elhanyagolható lehetett.
2015. dec. 12. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!