Teljes testes edzésnél, ha már akkora súllyal dolgozom, hogy nem vagyok képes heti 3x edzeni a regenerálódás miatt, mit csináljak?
Igen, izomcsoportonként 3-4 sorozat.
A gyakorlatok pedig:
Tolódzkodás, húzódzkodás, guggolás, mellről nyomás állva, bicepsz állva rúddal, lábemelés, vádli.
Egy darabig vedd vissza a sorozatok számát egyre, vagy kettőre szerintem. Teljes testes edzésnél én sem bírok három sorozatnál többet hosszabb távon.
Ami még eszembe jutott. Eszel, alszol eleget? Multivitamint szedsz?
Ezek elég alap gyakorlatok, de nem elég. Nem jó, ha heti 3x ezt csinálod.
Szedd szét 3 fajta edzésre.
A nap: guggolás 4x, húzódszkodás 4x, döntött padon nyomás 3x, csigás kereszt 1x, nyak mögül nyomás 3x, oldalemelés 1x, tolódszkodás 3x, karhajlítás rúddal 3x.
B nap: fekvenyomás 4x, döntött t. evezés 4x, fej fölé nyomás kézi súlyzóval 3x, döntött t. oldalemelés 1x, lábtoló 4x, csigán letolás 3x, kalapács bic. 3x.
c nap: felhúzás 4x, szűk nyomás 3x, tárogatás 1x, szűken lehúzás csigán vagy evezés ülve szűk fogással 4x, mellről nyomás 3x, oldalemelés 1x, fej fölé nyomás kézi súlyzóval 3x, scottpadon vagy scott gépen karhajlítás 3x.
Has-alkar-vádli meg ahogy tudod, legalább hetente 2x edz meg őket, egy edzésen 3-4 sorozat oda is elég, jó magas ismétléssel (30+).
Nem csoda ha beállsz ha csak egy gyakorlatot csinálsz mindenre, minden edzésen, én csináltam olyan edzéstervet hogy egy héten egy gyakorlat mindenre 3x, következő héten más gyakorlatok, de nem lehet bírni. Ízületeknek sem jó, folyamatosan ugyan abban a szögben/tartományban terhelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!