Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljes testes edzésnél, ha...

Teljes testes edzésnél, ha már akkora súllyal dolgozom, hogy nem vagyok képes heti 3x edzeni a regenerálódás miatt, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Hiába nem edzem bukásig, már túl nagy a súly. Izomcsoportonként egy gyakorlattal szoktam, heti 3x.
2015. dec. 10. 15:10
1 2 3
 11/21 Szintis Zoli ***** válasza:
"Izomcsoportonként egy gyakorlattal szoktam, heti 3x." OK, de hány sorozat megy egy izomcsoportra? 4?
2015. dec. 10. 17:56
 12/21 A kérdező kommentje:

Igen, izomcsoportonként 3-4 sorozat.

A gyakorlatok pedig:

Tolódzkodás, húzódzkodás, guggolás, mellről nyomás állva, bicepsz állva rúddal, lábemelés, vádli.

2015. dec. 10. 18:04
 13/21 anonim ***** válasza:

Egy darabig vedd vissza a sorozatok számát egyre, vagy kettőre szerintem. Teljes testes edzésnél én sem bírok három sorozatnál többet hosszabb távon.

Ami még eszembe jutott. Eszel, alszol eleget? Multivitamint szedsz?

2015. dec. 10. 18:11
 14/21 A kérdező kommentje:
Táplálkozás, vitamin rendben van. Alvás lehetne egy kicsivel több is.
2015. dec. 10. 21:17
 15/21 anonim ***** válasza:

Ezek elég alap gyakorlatok, de nem elég. Nem jó, ha heti 3x ezt csinálod.

Szedd szét 3 fajta edzésre.

A nap: guggolás 4x, húzódszkodás 4x, döntött padon nyomás 3x, csigás kereszt 1x, nyak mögül nyomás 3x, oldalemelés 1x, tolódszkodás 3x, karhajlítás rúddal 3x.

B nap: fekvenyomás 4x, döntött t. evezés 4x, fej fölé nyomás kézi súlyzóval 3x, döntött t. oldalemelés 1x, lábtoló 4x, csigán letolás 3x, kalapács bic. 3x.

c nap: felhúzás 4x, szűk nyomás 3x, tárogatás 1x, szűken lehúzás csigán vagy evezés ülve szűk fogással 4x, mellről nyomás 3x, oldalemelés 1x, fej fölé nyomás kézi súlyzóval 3x, scottpadon vagy scott gépen karhajlítás 3x.

Has-alkar-vádli meg ahogy tudod, legalább hetente 2x edz meg őket, egy edzésen 3-4 sorozat oda is elég, jó magas ismétléssel (30+).

Nem csoda ha beállsz ha csak egy gyakorlatot csinálsz mindenre, minden edzésen, én csináltam olyan edzéstervet hogy egy héten egy gyakorlat mindenre 3x, következő héten más gyakorlatok, de nem lehet bírni. Ízületeknek sem jó, folyamatosan ugyan abban a szögben/tartományban terhelni.

2015. dec. 10. 22:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért írtam így a váll gyakorlatokat, mert nekem nagyon szarul fejlődik a vállam, minden edzésen 3 nyomás, 2 húzás van vállra. De ha nem olyan a genetikád h szar a vállad, elég edzésenként 3 sorozat rá, 2 nyomás egy húzás, vagy 3 nyomás.
2015. dec. 10. 22:05
 17/21 Sowilo ***** válasza:
2 nyomás is elég, ha rendesen nyomsz fekve és állva, akkor nemigen kell más. Húzás külön nem kell, nincs értelme. Kap elég terhelést hátedzésen a hátsó váll, de ha mindenképp húzás kell, érdemesebb inkább összetett súlyemelő gyakorlatokat beiktatni, pl. snatch grip high pull. Az mégis csak nagy súly, és nem ilyen csigás meg kézisúlyzós hülyéskedés, ami amellett hogy baromi unalmas, még kevésbé hatékony is.
2015. dec. 11. 14:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem erőemelésről van szó, hanem testépítésről. Oldalemeléseket kihagyni bűn ebben a sportban.
2015. dec. 11. 15:58
 19/21 Sowilo ***** válasza:
Átlagos genetikájú naturál sportolók esetében az izomtömeg növekedését az összetett alapgyakorlatoktól kell várni(illetve a progresszív terhelésnöveléstől), és sokkal inkább egy erőemelésre hajazó edzést kell végezni, ha az első 1-2 év után is a fejlődés a cél. Ha már sok év alatt felépítettél egy erőszintet, hogy tudd elég nagy súllyal végezni, + elég jó a genetikád, vagy elég kokszot nyomsz, hogy az izolált gyakorlatok is növekedésre bírják az izmaidat, akkor persze, bűn kihagyni az oldalemelést. Enélkül viszont nincs értelme.
2015. dec. 13. 16:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Nyilván nincs értelme, mint láthatod én is alapgyakorlatokra helyezem a hangsúlyt. De a tárogatást, oldalemelést, scott padozást kihagyni, nem lehet. Pont, hogy ezektől várhatod a fejlődést, ha már alapgyakorlatokkal elértél egy szintet.
2015. dec. 13. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!