Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elég volt, ez a hasazás?...

Elég volt, ez a hasazás? Súlyok elégek egy diétához?

Figyelt kérdés
25 hasprés, 25/20 nem tudom már pontosan lebegőülés, 25 lebegőülés és 20 felülés. Kezdő vagyok! A lebegőülés még úgy érzem menne, egy kettő még bele, de a lábam fárad el. Mármint a combom nem bírja...

2015. dec. 9. 18:02
 1/8 A kérdező kommentje:
12kg és 2db fix súly 8kg-os. A többit, saját súllyal végzem.
2015. dec. 9. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Lábemelés legyen, ne hasprés. Felülés is mehet, bár van aki szerint káros. Vagy ha nem akarsz felülésezni se, akkor harangozás legyen csigás gépen. Annak értelme is van, nem csak félig emelgeted ezerszer a törzsed, oszt' jóvan.
2015. dec. 9. 18:08
 3/8 Cortez70 ***** válasza:
Én a hasprést pártolom inkább, a felülés rongálhatja a gerincet (feltételes mód, mielőtt beszólna valaki) + a csípőhajlítók is átveszik egy részét a melónak. Szóval hasprés és olyan lábemelés kell ahol a csípő közeledik a mellkashoz, nem csak a lábat lóbáljuk.
2015. dec. 9. 18:25
 4/8 anonim ***** válasza:
A hasprés tényleg nem rossz, jobban érzem én is a hasamat vele, de súlyt kell hozzá használni. Bár nem tudom a kérdező milyen erőben van.
2015. dec. 9. 18:32
 5/8 Cortez70 ***** válasza:
jaja, én is súllyal végzem, de a lábemelést is.
2015. dec. 9. 18:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyenes hasizomra igen és talán harántra is, de a ferdékkel mi lesz?

Milyen rendszer szerint csinálod? Heti hányszor? Hányszor ismételed ezt a mennyiséget? Egymás után csinálod ezt a három gyakorlatot, vagy pihizel köztük?

A jó hasizomgyakorlatból a közhiedelemmel ellentétesen nem kell sok ismétlést csinálni, sőt! Az a jó gyakorlat, amiből ha 10 megy, rosszul vagy és görcsök közepette babapózban vinnyognál szíved szerint.

De még ha többeket ismételsz valamiért, akkor is érdemes eljutni a vinnyogós részig.

2015. dec. 9. 19:03
 7/8 A kérdező kommentje:
6. hasprés után, ha felállok az alsó hasizomnál, össze huzodik az alsó hasizom. Inkább egy erős görcsöléshez tudnám, hasonlítani. Heti 3x végzek hasra edzést. Hasprés után, iszok egy kis vizet, majd kicsit meg nyújtom a has izmokat. Mert görcsölő érzés, nem múlna el. Talán 20-30mp pihenő van a sorozatok között. Ez mellet futok, bicózok, focizok stb...
2015. dec. 9. 19:11
 8/8 A kérdező kommentje:
4 ismétlést tartok, 1 hasprés 2 lebegőülés és egy felülés. Igazából változó, minden egyes edzésnél több megy.:)
2015. dec. 9. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!