Az orvosom azt mondta, hogy le kellene fogynom hogy csináljam?
Jelenleg 134kg vagyok a 175cm-es magasságomhoz.
Nem gyúrok, dagadt vagyok. Sokféle diétát kipróbáltam már a káposztalevestől kezdve a vércsoporton át a bécsi diétáig.
Úgy vagyok vele így végiggondolva, hogy ezek a módszerek csak ideiglenes megoldások. Most készítettem egy ilyen kb tervet.
Napi:
250g csirkemell
100g sárgarépa
200g gomba
100g zabpehely
100g rizs
3l víz
Mindezeket 5 étkezésre osztom el.
Ezek mellé megy hajolaj (6db kapszula 1000g-os).
Napi 2db c-vitamin (1000g).
Napi 3db máriatövis kapszula.
Később lesz még multivitamin is hozzá.
Ez így jó?
Illetve mit alakítsak át?
Illetve mit mozogjak?
Sétáljak napi 1 órát vagy mást?
Ha majd lefogytam vagy kicsit kevesebb leszek elkezdem a fegyencedzést is.
A fehérje kevés, a ch-t meg majd csökkentened kell, ha nincs heti 0,5-1 kg fogyás. Ilyen egyszerű. Ahogy írod az jó: gyors gyaloglás eleinte, majd nyomhatod az erősítő edzéseket. Bár én nyomnám egyből is.
Ja, répa nem kell diétában! :) brokkoli, kelbimbó, saláta, uborka, spenót, stb..ezek menjenek.
De 1kg répa = 100ft :DD
A fehérje az sajnos nagyon drága.
Olyan 25000ft lenne egy hónapra ha mondjuk napi 500g ennék meg a csirkemellből mondjuk. Tényleg annyira fontos az a fehérje?
A fehérjén és a kalórián, plusz az élvezeti faktoron én még emelnék... Csak sárgarépa mint zöldség? Én jobbnak tartom a változatosságot.
A halolaj nem tudom, mennyi zsírt tartalmaz, de ha makrókat írnál, az többet mondana amúgyis, mint a lista, nem számológép a fejem. Persze emberfüggő, kinek miből mennyi kell, de valami hozzávetőleges becslést lehet adni.
Ha eddig nem mozogtál semmit, a séta kezdetnek megteszi (főleg emelkedőn s nem muszáj 1 óránál megállni :D), bár ha tudsz, akkor valami lazább tornafélét is nyomhatsz, s persze biciklizhetsz is.
Végre egy orvos, aki mintha értene is valamihez. Jó az étrend. Amikor gyomormérgezésem volt, az enyém azt mondta, hogy 3 napig ne egyek semmit, csak Győri Édes kekszet és majd az kitisztít.
Ha figyelembe vesszük, hogy nem gyúrsz és nem célod a felépített izom megtartása, akkor elég ennyi fehérje.
Sárgarépa, gomba igazából lecserélhető bármilyen zöldségre.
A napi egy óra séta az jó ötlet, de intenzív legyen. És ehhez a tömeghez mehet több víz is a duplája is akár.
Összeírnátok nekem egy étrendet ami jó lesz?
Amitől fogyni is tudok és meg is őrizhetem az izmaimat?
Hogy kinek mi a kevés, az változó, de ez kb. mindenkinek koplalás (talán 35 kilós mozgásszegény embereknek nem). 1100 kcal? Brrr.
A fehérje nem is olyan rossz, de még emelném, ahogy már írtam, ahogy a zsírt is.
500g csirkemell
200g sárgarépa
200g gomba
100g kígyóuborka
100g zabpehely
100g rizs
6l víz
Így jó lesz?
Ennyi szénhidrát és fehérje?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!