Saját testsúlyos edzés, valami tanácsok? :S
Az a problémám, hogy egyszerűen már nem látom értelmét.
Teljes testedzést csinálok, a probléma viszont az, hogy már több hónapja ugyan azokkal az ismétlésszámokkal, egyszerűen nem érzem, hogy erősödnék, néha már a szokásos ismétlésszámokat sem bírom végigcsinálni.
Ha kevesebb megy, mint eddig, akkor lépj vissza, és kezdd el újra emelni az ismétlésszámokat edzésenként kis lépésekben. Mire visszaérsz oda, ahol anno tartottál, több fog menni. :)
A másik: ne ragadj le sokáig egy gyakorlatnál, egy ismétlésszámon. Nehezítsd a feladatot súlyokkal, nehezebb mozgásfajtákkal, úgy, hogy kisebb ismétlésszámon dolgozol. A saját testsúlyos edzésnek van egy határa, ahonnan már súlyokkal kell nehezíteni a gyakorlatokat a további fejlődés érdekében, de a lábon, és a háton kívül minden megedzhető súlyokkal nehezített calisthenics gyakorlatokkal.
Köszönöm az értelmes válaszod!
Megfogadom tanácsod, na de mennyire lépjek vissza, ezt nem tudom.. Mennyi legyen az ismétlésszám amiről induljak újra.. :/
Ja, hogy több fronton is ez a helyzet. Akkor a 50-75% egy jó irányszám, úgy, hogy a sorozatok száma ugyanannyi marad. (pl. 4x20 -> 4x10 - 4x15 stb.)
Figyelj a helyes, pontos kivitelezésre, és edzésenként, vagy hetenként növeld egy-kettővel az ismétlések számát minden sorozatban.
Pontosan így van.
Én úgy szoktam, hogy a kevés ismétléses sorozataimat inkább az 50%-hoz közeli értékre, nagy ismétléseseket pedig inkább a 75%-hoz közelire redukálom. (6 ismétlésekből lesz mondjuk 3, a 30-ből meg 20-22)
Az 50-es ismétlésszámú sorozatok amúgy már bőven magasak, inkább az állóképességet javítják már. Nehezítsd a gyakorlatot. :)
Értem, elég jól hangzik. Ki is próbálom már a következő alkalommal.
Azt mondtad hogy sok az 50, akkor az fekvőből is sok? Mert abból lazán megcsinálok 50-et, úgy hogy 50, aztán pihenek mondjuk 10 másodpercet, aztán jöhet a következő 50.
Bár lehet már illene tényleg nehezíteni valamivel.. :s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!