Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés heregondokkal? Tippek,...

Edzés heregondokkal? Tippek, tanácsok?

Figyelt kérdés

Nos az a helyzet, hogy korábban volt egy herevisszerem, amit szerencsére sikeresen megműtöttek és jelenleg minden oké. Mire kellene odafigyelni, hogy ne jöjjön elő vagy ne sérüljön/fájjon megterhelésre. Volt már, hogy nagy súllyal izmoztam, szó szerint befingtam a gyakorlat közben, remegtem, erőlködtem és amikor befejeztem az erőlködést, akkor belehasított a fájdalom. Ez azonban rövidesen elmúlt. Általában nincs vele gond, az erek nem dagadtak, figyelem, stb. Talán már hipochonder is vagyok, a rögeszmémmé vált ez a szarság. Szóval milyen gyakorlatokat hagyjak el, illetve mennyi ismétléssel toljam, mekkora súllyal?

Én arra gondoltam, hogy 2x20 ismétlés menne szériában, guggolsát, felhúzást elhagyom, talán a fekvenyomást is el kellene, vállból nyomás sem hiszem, hogy jó neki.

#edzés #Fegyencedzés #here #koksz #farok #Paul Wade #sunák #tájbox #ewok tréning #birodalmi alvaevő alga
2015. okt. 7. 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az előző kérdésedhez is én írtam, amúgy ezzel foglalkozom, magánrendelőm van.

Herevisszér műtét után nem nagyon ajánlott a nehéz fizikai munka vagy súlyzózás.

De ezt leírtam már az előző kérdésedhez is.

Gondolom a kezelőorvos is elmondta, ha nem fogadod meg, kiújul, rosszabb lesz, és műtét fog rád várni megint.

2015. okt. 7. 21:42
 2/9 A kérdező kommentje:
3 éve volt a műtét. Egy éve edzem. Akkor hagyjam abba? Úgysem jó, ha nem erőlködöm? Konkrétan rossz lenne abbahagyni, mert megszerettem ezt a sportot.
2015. okt. 7. 22:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Saját súllyal sem edzhetek?
2015. okt. 7. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Olyan terhelés és gyakorlatot érdemes választani amiből min 15 megtudsz csinálni, magyarul nem kell annyira erőlködnöd.

Ahogy leírtam az előző kérdésednél is, minél nagyobb izommunka valósul meg a testben, magyarul minél nagyobb a súly, annál nagyobb a szív pumpáló ereje is.

Ez eddig nem is lenne baj, de nálad már kialakult visszaeresség van, és az erőlködés a vénákra iszonyatos terhet ró.

Ezért mondják akinek ilyen betegsége van, kerülje a székrekedést, mert attól is súlyosbothat, ha erőlködik a wc-n, a gátizmok megerőltetése miatt.

Sajnos ezzel együtt kell élned, és valószínűleg vagy gyerek súlyokkal kell edzened, vagy keresel más sportot.

2015. okt. 7. 22:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Amúgy meg akkor is kiújulhat ha egy vödröt se emelek fel évekig. Ezt mondta a doki. Szerintem odafigyelve csinálom tovább. Állítólag a fizikai megterheléshez nincs konkrét köze, ez inkább genetikai eredetű. Igen egyébként ő is mondta, hogy például kerüljem az olimpiai súlyemelést. De a testépítés nem arról szól, hogy ki bír minél nagyobb súlyt megemelni, itt izoláltan edzünk egy cél izmot. Ugyan itt sem pihe a súly, mert ha nem lenne ellenállás, akkor nem lenne eredménye az edzésnek. Egyébként eddig lekopogom tünetmentes voltam a műtét után. Nem szeretném abbahagyni, mert egy az, hogy nagyon élvezem az edzést, gyakorlatilag mintha rám szabták volna ezt a sportot. Nem szívesen ülnék vissza a TV vagy számítógép elé megint naphosszat. Más sport meg szerintem ugyanúgy megterhelő. Mindenütt van erősítés, mindenütt van fizikai megterhelés. Régen bokszoltam, aztán az is nagyon megterhelő volt, felért kemény súlyzós edzéssel vagy fizikai munkával. Ha elmegyek futni, akkor is megterhelem magam. Én egyszerűen nem bírok sport nélkül élni, amikor a számítógép előtt poshadtam, akkor meg utáltam magam. Aztán a sport segített kilábalni. Nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy nem csinálok semmit. Mindig van megoldás és én meg fogom találni. Engem nem lehet eltántorítani. Ha ki kell újulni, akkor kiújul, de nem fog, mert én egy kißaszott pozitív ember vagyok.
2015. okt. 7. 22:19
 6/9 A kérdező kommentje:

"Ez eddig nem is lenne baj, de nálad már kialakult visszaeresség van, és az erőlködés a vénákra iszonyatos terhet ró. "

Jelenleg egy darab visszér nincs rajtam szerencsére. Műtét után eltűntek. Nem is fáj szerencsére. Köszi egyébként a választ.

2015. okt. 7. 22:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem is van 4 éve jött elöször elö aztán rá 2 évre akkor egyből elmentünk az ügyeletre a doki kicsit meg matatta és elmult nem tom h csinálta de jó lett és az a fura h járásnál jött mindig ki edzés közbe pedig sose fájt
2015. okt. 7. 22:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is volt, még 2004-ben.

Fél évet hagytam ki.

Azóta edzek ugyan úgy, mint azelőtt és semmi bajom, nem újult ki.

De a fél év kellett, bizony.

2015. okt. 7. 23:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem ülésnél jött ki. Úgy látszik ez gyakori probléma. Szerintem óvatosan tovább fogok edzeni. Amikor kijött, akkor semmit nem csináltam, tehát nulla erőlködéssel is előjöhet. Egyébként a súlyzós edzés szerintem pont erősíti az ereket és mivel ez egy érrendszeri probléma, szerintem javíthat rajta az érrendszer erősödése. Nyilván nem fogok holnap 200 kilót felemelni, de folytatom, persze óvatosan.
2015. okt. 8. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!