Edzés heregondokkal? Tippek, tanácsok?
Nos az a helyzet, hogy korábban volt egy herevisszerem, amit szerencsére sikeresen megműtöttek és jelenleg minden oké. Mire kellene odafigyelni, hogy ne jöjjön elő vagy ne sérüljön/fájjon megterhelésre. Volt már, hogy nagy súllyal izmoztam, szó szerint befingtam a gyakorlat közben, remegtem, erőlködtem és amikor befejeztem az erőlködést, akkor belehasított a fájdalom. Ez azonban rövidesen elmúlt. Általában nincs vele gond, az erek nem dagadtak, figyelem, stb. Talán már hipochonder is vagyok, a rögeszmémmé vált ez a szarság. Szóval milyen gyakorlatokat hagyjak el, illetve mennyi ismétléssel toljam, mekkora súllyal?
Én arra gondoltam, hogy 2x20 ismétlés menne szériában, guggolsát, felhúzást elhagyom, talán a fekvenyomást is el kellene, vállból nyomás sem hiszem, hogy jó neki.
Kérdező!
Az előző kérdésedhez is én írtam, amúgy ezzel foglalkozom, magánrendelőm van.
Herevisszér műtét után nem nagyon ajánlott a nehéz fizikai munka vagy súlyzózás.
De ezt leírtam már az előző kérdésedhez is.
Gondolom a kezelőorvos is elmondta, ha nem fogadod meg, kiújul, rosszabb lesz, és műtét fog rád várni megint.
Olyan terhelés és gyakorlatot érdemes választani amiből min 15 megtudsz csinálni, magyarul nem kell annyira erőlködnöd.
Ahogy leírtam az előző kérdésednél is, minél nagyobb izommunka valósul meg a testben, magyarul minél nagyobb a súly, annál nagyobb a szív pumpáló ereje is.
Ez eddig nem is lenne baj, de nálad már kialakult visszaeresség van, és az erőlködés a vénákra iszonyatos terhet ró.
Ezért mondják akinek ilyen betegsége van, kerülje a székrekedést, mert attól is súlyosbothat, ha erőlködik a wc-n, a gátizmok megerőltetése miatt.
Sajnos ezzel együtt kell élned, és valószínűleg vagy gyerek súlyokkal kell edzened, vagy keresel más sportot.
"Ez eddig nem is lenne baj, de nálad már kialakult visszaeresség van, és az erőlködés a vénákra iszonyatos terhet ró. "
Jelenleg egy darab visszér nincs rajtam szerencsére. Műtét után eltűntek. Nem is fáj szerencsére. Köszi egyébként a választ.
Nekem is volt, még 2004-ben.
Fél évet hagytam ki.
Azóta edzek ugyan úgy, mint azelőtt és semmi bajom, nem újult ki.
De a fél év kellett, bizony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!