Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan oldjam meg? (többi lent)

Hogyan oldjam meg? (többi lent)

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron kezdtem el saját testsúllyal edzeni, és elhatároztam, hogy megerősödöm illetve megnövök. 18 éves, nehezen izmosodó vékony alkatú srác vagyok úgy egyébként. Már akkor az egész kezdetén tudtam,hogy az fejlődés egy kritikus pontja a táplálkozás. Sajnos a családunk nehéz anyagi helyzetben van ezért ez a tényező kissé necces. Édesanyámmal már sokszor összeakasztottuk a bajszunk mert én el kezdtem csirkét és rizst vásárolni a pénzekből ami mostanára elfogyott. Neki kéne ebben támogatnia ezért azt mondta az utánam kapott családi pótlékot a kajámra fordíthatom. ez 13 k ami édes kevésnek tűnik. A kérdésem az lenne hogy havi 13000-ből kihizható valami értelmes, fehérje/kalória dús és egészséges étrend? A válaszokat előre is köszönöm!

2015. nov. 22. 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:

A rizs ugye nem gond, mert az 200ft/kg, ha nem flancosat veszel. Annál olcsóbban nehéz enni.

A fehérje a gyenge pont, mert azt nagyon olcsón nem tudod megoldani. Ki kellene tapasztalni a fehérjeigényedet s nem automatikusan sokat bevinni (nem kell bruttó testtömegkg-onként 2g meg ilyesmi... s igenis számít a növényeké is, csak nem komplettek, de változatosan, állati fehérjével kiegészítve azért el lehet lenni. csak ki kell tapasztalni, mennyivel fejlődsz, feleslegesen nem költeni rá, főleg, ha nem jut. akinek jut, az max. fölémegy, na bumm, nálad más a helyzet).

Nem tudom, mennyire kavar be a zsír, mert az olcsóbb, ha a fehérjeforrásoddal egyben kalóriát is viszel be, no meg a zsíros húsok közt van olcsóbb, mint a csirkemell...

Fehérje mindenképpen kell, ha izmosodsz, ha nem, csak persze így valamivel több.

2015. nov. 22. 17:36
 2/10 anonim ***** válasza:

"A kérdésem az lenne hogy havi 13000-ből kihizható valami

értelmes, fehérje/kalória dús és egészséges étrend?"

Nem. Lehet ezt szépíteni meg adni alternatívákat de az nem fog megfelelni egyszerre a 3 kritériumodnak.

Gondolom nem 13ból kell kajálnod, hanem 13k van amit elkölthetsz zsebpénzként a házikoszton felül.

Na, ebből vegyél húst, többi házikoszt.

2015. nov. 22. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ne verd el anyad penzet a testepitesre, foleg ha sajat sullyal edzzel es vekony vagy, mert ha jelzalogot vesztek fel a hazra akkor se fogsz soha ugy kinezni mint a youtube peldakepeid, szoval kvazi kidobott penz.
2015. nov. 22. 18:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Az 1 g/ttgk legyen meg fehérjéből.Tömegelés alatt kezdőként ilyen körülmények között elég az a fejlődéshez.A csirkemellet pedig felejtsd el.A combra állj inkább rá.Azért is jobb az neked,mert zsírosabb ezáltal több a bevitt kalória és finomabb is.És sok hozzád hasonló gyakorlatilag nem eszik zöldséget,erre te figyelj oda és mindig egyél a húshoz a rizsen kívül karfiolt,brokkolit,répát,céklát stb.Napi 2-3 alma is mehet rostként.Napi szinten eheted a tojást is.
2015. nov. 22. 19:06
 5/10 A kérdező kommentje:
2-es, de a 13 k az össz amit ehetek. Ha így csinálom nem jár házikoszt. Köszönöm az eddigi válaszokat. Rizsből mennyit egyek egy nap?
2015. nov. 22. 21:07
 6/10 A kérdező kommentje:
3-as nem fogom abbahagyni a street workout nem csak a testépítősről sokkal inkább egy funkcionális itomzat kialakításáról és a mókáról szól. :) Egyébként meg igenis elfogom érni azt amit a példaképeim, fejlődöm szépen lassan...
2015. nov. 22. 21:10
 7/10 anonim ***** válasza:
ahhoz hogy nojjel elsosorban kaloria kell napi 400 ft az elég 25 dkg lencsére és 50 dkg rizsre. Ez 2700 kalória és 116 g fehérje. Ha emellett még kapsz otthon valami kaját az úgy bőven elég lesz.
2015. nov. 22. 23:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Rizsből? Sokat, ha nem akarsz éhenhalni, sőt fejlődni akarsz. Mi az, hogy nem jár házikoszt? 13 ezer egy 18 éves srácnak? Nem tudom, hány centi és kiló vagy, milyen kalóriaigénnyel (ezért sem lehet megmondani, mennyi rizst egyél), de ez így akkor is durva, ha csak a viszonylag egészséges túlélés a cél... Azért valamit biztos ki lehet hozni belőle.

Jogosan írták a hüvelyeseket. Olcsó és van benne fehérje. Szükséged lesz rá. Vannak igen olcsó zöldségek, egyél pl. káposztát.

A tojás szerintem remek ár/érték arányú, néha tuti ennék a helyedben.

Nyilván a csirkemellet felejtsd el, de előző hozzászólásomban már ajánlottam a zsírosabb húsokat.

Azt nem tudom, mennyire zsírosodsz, de némi zsír úgyis kell s ha nem célzod meg a magas fehérjebevitelt, ami általában nem szükséges, az nem jelent olyan nagy zsírbevitelt növényekkel megtámogatott tojással és/vagy zsírosabb hússal sem.

2015. nov. 22. 23:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha ez az össz pénz amit kapsz,akkor az párizsi meg zsemle kb,vagyis túlélő üzemmód,nemhogy még itt igényekkel állsz elő.
2015. nov. 23. 00:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezelőtt normálisan érkeztem, azaz egy nap egyszer volt főt étkezés. Sosem éltem párizsin és kenyéren. Az több mint havi 13 k? Lehet édesanyám kissé elszámolta magát.
2015. nov. 24. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!