Hogyan oldjam meg? (többi lent)
A rizs ugye nem gond, mert az 200ft/kg, ha nem flancosat veszel. Annál olcsóbban nehéz enni.
A fehérje a gyenge pont, mert azt nagyon olcsón nem tudod megoldani. Ki kellene tapasztalni a fehérjeigényedet s nem automatikusan sokat bevinni (nem kell bruttó testtömegkg-onként 2g meg ilyesmi... s igenis számít a növényeké is, csak nem komplettek, de változatosan, állati fehérjével kiegészítve azért el lehet lenni. csak ki kell tapasztalni, mennyivel fejlődsz, feleslegesen nem költeni rá, főleg, ha nem jut. akinek jut, az max. fölémegy, na bumm, nálad más a helyzet).
Nem tudom, mennyire kavar be a zsír, mert az olcsóbb, ha a fehérjeforrásoddal egyben kalóriát is viszel be, no meg a zsíros húsok közt van olcsóbb, mint a csirkemell...
Fehérje mindenképpen kell, ha izmosodsz, ha nem, csak persze így valamivel több.
"A kérdésem az lenne hogy havi 13000-ből kihizható valami
értelmes, fehérje/kalória dús és egészséges étrend?"
Nem. Lehet ezt szépíteni meg adni alternatívákat de az nem fog megfelelni egyszerre a 3 kritériumodnak.
Gondolom nem 13ból kell kajálnod, hanem 13k van amit elkölthetsz zsebpénzként a házikoszton felül.
Na, ebből vegyél húst, többi házikoszt.
Rizsből? Sokat, ha nem akarsz éhenhalni, sőt fejlődni akarsz. Mi az, hogy nem jár házikoszt? 13 ezer egy 18 éves srácnak? Nem tudom, hány centi és kiló vagy, milyen kalóriaigénnyel (ezért sem lehet megmondani, mennyi rizst egyél), de ez így akkor is durva, ha csak a viszonylag egészséges túlélés a cél... Azért valamit biztos ki lehet hozni belőle.
Jogosan írták a hüvelyeseket. Olcsó és van benne fehérje. Szükséged lesz rá. Vannak igen olcsó zöldségek, egyél pl. káposztát.
A tojás szerintem remek ár/érték arányú, néha tuti ennék a helyedben.
Nyilván a csirkemellet felejtsd el, de előző hozzászólásomban már ajánlottam a zsírosabb húsokat.
Azt nem tudom, mennyire zsírosodsz, de némi zsír úgyis kell s ha nem célzod meg a magas fehérjebevitelt, ami általában nem szükséges, az nem jelent olyan nagy zsírbevitelt növényekkel megtámogatott tojással és/vagy zsírosabb hússal sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!