Kondizásomhoz/edzésemhez kérnék tőletek segítséget, hogy milyen étrendkiegészítőket érdemes szedni, illetve miket kell elkerülni!?
Étrend és tápl. kieg. terén nem vagyok otthon a témában. Genetikám miatt nem is kellett rá figyelnem. (Zsír nem igazán jön rám, ~8% testzsír, izom viszont eddig jött megfelelő mértékben.. Talán az utóbbi 1-2 hónapban mióta abbahagytam a porállagú fehérje szedését, mérleg alapján nem híztam, de látványra talán fejlődtem, és az erőm az most nagyon gyorsan növekszik). De most úgy érzem, hogy szakszerűbben kéne folytatnom a dolgokat. Milyen vitaminokat, étrendkiegészítőket ajánlanátok? Egyáltalán szükségesek?
(17/F)
Akkor biztos te is ilyen gyúrósköcs..ög vagy, akivel normális hangnemben nem lehet beszélni, mert egyből leidiótáz, legyökerez, vagy le akar b..ni egy pofont. Ezt megmagyarázhatnád amúgy, hogy a túméretezett bikákkal miért nem lehet normálisan beszélgetni? Eszmecseréről hallottál már? Neked más a véleményed, nekem is... csak én nem idióta bu..zizlak le két mondat után. Már korábban is írtam, hogy "ne a csajoknak" edzzünk, ezzel tök egyetértek. Én a sport és az egészség miatt edzek, nem a fejlődés és izomtömeg a lényeg. Te máshogy csinálod, mások a céljaid, de ezért nem ítéllek el. Végülis teljesen mindegy mit mondanak a nők az izmokra, neked. Nekem annyira nem, mert úgy vélem, hogy rengeteg energiabefektetés és küzdelem egy jó forma elérése, és az egyik célja az önbizalom növelés, jó kinézet fenntartása - mert nem akarok gebe vézna szarként csajozni. Nehogy azt mondja nekem senki, hogy nem az egyik ok amiért gyúrunk.
A felfújt izmokhoz: Kreatin visszatartja a vizet, szóval igenis beszélhetünk pufi felfújt izmokról. A másik pedig, nekem ne mondd, hogy nincs edzés és edzés között különbség. Ha az első képen látható pufi úriember mondjuk 10 évig kajakozott vagy vízilabdázott volna, akkor teljesen más izomszerkezete lenne. Ha verekedésbe keveredne egy norvég favágóval, aki feleekkora, két ütéssel leverné a lufballonjait. Kedvenc ismerősöm, aki akkora bickót növesztett, hogy nem tudta megvakarni a tarkóját :D Segítség kellett neki, hogy felvegyen egy pólót... aztán le is eresztett azóta.
Csak azt nem értem, miért baj, hogyha valaki normális izomzatra törekszik - és a forma megtartására? Ettől lesz valaki díszbu...zi?
Nem erről van szó, hanem lehet normális hangnemben is beszélni, mert én elfogadom a véleményedet. Érdekes, hogy mindig a testépítő fórumokban van ez a stílus, hogyha nem felel meg a vélemény a hagyományoknak egyből jön a letámadó stílus...
Hát ha még kitérnék arra, hogy én miért nem zabálok orrba szájba + nem tolok napi 90G wheyt. Egyre több élelmezéstani tanulmány bizonyítja, hogy az állati fehérjedús étrend egyáltalán nem olyan egészséges hosszú távon az IGF-1 miatt. Hosszútávon akár 4x-es is lehet a rákkockázat. Hiába, a növekedés nem csak az izmokra érvényes, precancer sejteknél is - ami mindenkiben keletkezik az idők során.
Én ezek miatt sem akarok mindenáron növekedni és zabálni, holott minden magazinból ez folyik orrba szájba: Zabálj folyamatosan brutál sokat, egyél fehérje kiegészítőket.
"hogyha nem felel meg a vélemény a hagyományoknak egyből jön a letámadó stílus..."
Ez a baj látod, hogy véleményed van, mi meg tényekről beszélünk és nem mozgatnak laikusok "véleményei"... És nem csak itt van a letámadás, próbáld ki, menj be egy autószerelő műhelybe hívatlanul és magyarázd el a szerelőknek, hogyan kell autótszerelni... A hívatlan laikusokat mindenki elküldi melegebb éghajlatra, mivel rohadt idegesítőek vagytok azzal, hogy játszátok a megmondó embert...
"A felfújt izmot továbbra is tartom."
Olyan nincs, hogy felfújt izom.
"Ha valaki minél előbb gyorsan hónapok alatt akar nagyra nőni, és csak tovább és tovább akarja fújni a vizes lufikat, felőlem tegye."
Az izom 70%-a víz, de biztos nem erre gondoltál :)
"A csajoknak viszont qrvára nem jön be. "
A csajoknak qrvára bejön, de tény, hogy nem nekik kell edzeni.
A felfújt izomhoz: miért van akkor szálkás és tömegelt izom?
Mi történik tömegnöveléskor? Ez a kérdezőnek is hasznos lehet...
Mi nők szerintem erre gondolunk pufi felfújt izmok alatt:
Ez már túl mű, olyan mint a lányoknál a szilikon cici :)
Az se jön be mindenkinek ahogy ez sem. Hát mások vagyunk. Én lányként pár hónapja edzek amúgy, nagyon durván ektomorfként, alig tudok hízni picit... de most jönnek fel a kilók, edzés után fehérje is segít és tényleg figyelek az étrendre. Bár a női kondizás egy másik téma. Bocs hogy belevauztam. :) béke
Anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!