Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kondizásomhoz/edzésemhez...

Kondizásomhoz/edzésemhez kérnék tőletek segítséget, hogy milyen étrendkiegészítőket érdemes szedni, illetve miket kell elkerülni!?

Figyelt kérdés

Étrend és tápl. kieg. terén nem vagyok otthon a témában. Genetikám miatt nem is kellett rá figyelnem. (Zsír nem igazán jön rám, ~8% testzsír, izom viszont eddig jött megfelelő mértékben.. Talán az utóbbi 1-2 hónapban mióta abbahagytam a porállagú fehérje szedését, mérleg alapján nem híztam, de látványra talán fejlődtem, és az erőm az most nagyon gyorsan növekszik). De most úgy érzem, hogy szakszerűbben kéne folytatnom a dolgokat. Milyen vitaminokat, étrendkiegészítőket ajánlanátok? Egyáltalán szükségesek?

(17/F)

2015. nov. 14. 09:20
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:

Utolsó sort olvastad? Aki izmot akar építeni az NE olvassa el. Nekem az edzés futással és bringával kiegészítve sport is egyben.

Az mitől díszbu..ziság, hogyha nem felfújt izmokat szeretnék, hanem SPORTOS edzettséget?

Van egy haverom, ő masszívan ráállt erre, állandóan szendvicseket meg csirkét zabált, iszonyat túltolta a fehérjét reggel/délben/este. Nyomta mellé a kreatint meg a legális hormonrendszerre ható cuccokat... és mi lett belőle, teljesen felfújódott lufiszerű bickókkal. Persze neki tetszett... Másik 35 körüli ismerősömnek pedig a sok fehérje rendesen betett a májának. Persze regenerálódik az... de atom feleslegesen zabált az is annyi fehérjét mint a szemét, mert beette a gyúrósmagazinok reklámjait. Nem mindenkinek bírja szervezete...

Persze felőlem azt csinál mindenki amit akar, én nem akarok izmot építeni, és nem akarom, hogy ez irányítsa az életemet. Meg akarom tartani a formát amit elértem sportolással.

Emiatt lettem díszb...zi :D Logikus.

2015. nov. 14. 19:33
 12/34 anonim ***** válasza:
ott kezdődik a díszb*iság, hogy Én nem akarok izmot építeni felkiáltással idejössz okoskodni a jól láthatóan testépítés témakörbe, meg hantázol a nemlétező barátod, nemlétező májbajáról... a fehérjének és a májnak nem sok közük van egymáshoz... leszámítva, ha eszed azt a májat...
2015. nov. 15. 00:15
 13/34 anonim ***** válasza:
a felfújt izmos megszólalásról nem is beszélve...
2015. nov. 15. 00:16
 14/34 anonim válasza:

"a fehérjének és a májnak nem sok közük van egymáshoz..."

Eh...bejárhattál volna iskolába is bakker :D

Arról hallottál-e, hogy a máj végez fehérje és glikoprotein lebontást és szintézist? Kb a májnak van a legtöbb köze a fehérjéhez és aminosavakhoz :D

Amúgy egy szóval nem mondtam, hogy a fehérjepor okozta a "májbaját". Bár alapból szanaszét terhelte a szervrendszereit FELESLEGESEN bevitt fehérjével, a kellő értékeken felül. Sőt fosott is rendesen a whey-től. Végül átállt szójára akkor rendbejött a hasa... de az meg ugye nem olyan hatékony.

A májenzim értékei jóval magasabbak voltak, ami túlzott fehérjebevitel vagy edzés hatására normális (is) lehet. amint mondjuk visszaállt egy darabig normál kajára a májfunkció is helyreállt. Simán lehet, hogy neki alapból sokkal érzékenyebb a mája, ahogy nem egy ismerősömnek. Ilyen esetekben óvatosan kell terhelni a szervezetet.

... Szóval csak azt mondom, hogy óvatosan, ÉSSZEL kell használni. Erre akartam felhívni a haver figyelmét.

Én azt látom, mindenki orrba szájba b...a magába a porokat, tablettákat, bogyókat, kapszulákat, utánaolvasás nélkül.

A felfújt izmot továbbra is tartom. Ha valaki minél előbb gyorsan hónapok alatt akar nagyra nőni, és csak tovább és tovább akarja fújni a vizes lufikat, felőlem tegye. A csajoknak viszont qrvára nem jön be. Nem a csajoknak kell edzeni, hanem magunknak... de azért nem árt tudni, ha már ennyi energiát belefektet az ember, mire megy vele. Ez is olyan mint a műköröm. 10/9 undorodik tőle, rühelli, ocsmány szar. A csajok mégis tolják, mert imádják, nézegetik stb. Lehet a kérdező srácnak 17 évesen nem kéne ajánlgatni kreatint, sőt szerintem fehérje se tuti, ha enélkül is tud fejlődni.

2015. nov. 15. 03:00
 15/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó olvasni több ember nézőpontját/véleményét! A célom nem a felfújt izmok megszerzése, hanem egy (még) atletikusabb izomzat megszerzése. (Lásd Jeff Seid)
2015. nov. 16. 21:08
 16/34 anonim ***** válasza:
"Felfujt izom, normális kaja, túlzott fehérjebevitel"... Ásd el magad hülyegyerek...
2015. nov. 17. 07:58
 17/34 anonim ***** válasza:
Megint egy tipikus dilettáns aki képtelen felismerni az ok-okozatot. Haverod összevissza zabált, mint egy disznó ezért javarészt nem izmot pakolt fel hanem zsírt és be volt vizesedve, mint az állat. Te meg egyből jössz az ilyen felfújt izmok hülyeséggel mert képtelen vagy gondolkodni. Senki nem mondta, hogy zabáljon mindent össze idióta módon az étrend nem erről szól meg a normális táplálék kiegészítés sem. Ezt meg csak úgy tényleg zárójelben teszem hozzá, hogy azok az általad misztikus erőkkel felruházott természetes tesztoszteron fokozók meg kvázi placebók amit a szendvicskirály haverod zabált.
2015. nov. 17. 09:16
 18/34 anonim válasza:

Emberek, felfújt izmok alatt ezt értem:

[link]

Mondom, nekem hót mindegy ki hogy gyúr és mi a célja, de nekem NEM ez. Végeztem egyszer egy közvéleménykutatást lány ismerőseim körében, akiknek a véleményét tartom is valamire. (Aranyos, intellektuális, értelmes - és jó nők, akik nekem bejönnek) és 100%-ban kivétel nélkül ezt tartották lufi-felfújt-vizes izomzatnak, ami egyszerűen nem jön be nekik. "túl nagy", "falubikája", "Ez nekem túlzás"... a többségük a szálkás vékony srácokat mondta:

[link]

Esetleg a Hugh Jackman féle "melós" testet:

[link]

Illetve igencsak sokaknak az átlagos nem túl kövér, nem túl vézna test ami bejött inkább. Se kockás has se izomtömeg nem volt "feltétel" (Persze valójában szerintem nincs olyan nő, aki ne tartaná szexuálisan vonzónak egy sportos edzett férfitestet)

Persze utóbbiakért is iszonyúan meg kell dolgozni!

Leszögezem, nem minden nőnek ez a vágya. A plázásabb, szolisabb, cicanadrágos, műkörmös "fullos" csajok véleményét nem ismerem.

2015. nov. 18. 15:19
 19/34 anonim ***** válasza:
De nem fogod fel te idióta
2015. nov. 18. 18:44
 20/34 anonim ***** válasza:
Nemlétező fogalmakat találsz ki. Van akinek magas a testzsírja meg be van vizesedve, de nem létezik olyan, hogy felfújt izom fogd már fel. Senkit nem érdekel a közvélemény kutatásod nem mindenki azért edz, hogy más hülyéknek feszengjen
2015. nov. 18. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!