Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 12 vagyok most kezdek súlyzózn...

12 vagyok most kezdek súlyzózni hány kilóval kezdjem? Mennyi az ajánlott?

Figyelt kérdés

#kg-vel #kezdjem?Plííz
2015. szept. 18. 17:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen inkább a saját testsúlyos gyakorlatokra helyezd a fókuszt, és ne súlyzóval gyakorolj. Még bőven növésben vagy, elég megterhelő a szervezetednek azzal megbirkózni, a saját testsúlyos gyakorlatokkal elkerülheted a sérülést.

Ha mindenképpen súlyzót akarsz használni (ami nagyon nem javasolt), akkor olyan gyakorlatokat válassz, amik nem terhelik a gerincedet, ezekhez viszont leginkább edzőtermek gépei lehetne a megfelelőek, és lehetőleg kicsi súllyal végezz nagyobb ismétlésszámú gyakorlatokat.

De hidd el, jobb a saját testsúlyos, ráérsz még a súlyzókra.

2015. szept. 18. 17:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen Fegyencedzés, ncore-ról töltsd le a könyvet.
2015. szept. 18. 20:40
 3/3 anonim ***** válasza:

A súlyzókról én is lebeszélnélek. Kezd fekvőtámasz, guggolás, húzódzkodás, felülés meg boxolj vagy járj el valami birkózásra vagy hasonló mozgásra.

Most még úgysem fog rajtad meglátszani a súlyzózás, mert a szervezeted még nincs kifejlődve rendesen, ráadásul az ízületeidet meg idő előtt tönkreteszed vele.

2015. szept. 19. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!