Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A sok tojás emeli a koleszterint?

A sok tojás emeli a koleszterint?

Figyelt kérdés

Napig 5-6 ot eszek max persze ez csak amolyan reggeli főként csirkét meg rizst eszek,este meg turó stb tehát az étkezés megvan.

Csak a mai nap edtem tojást és az édesapám bele okoskodott hogy emeli a koleszterin szintet és hogy nem jó a túl sok fogyasztás.. én nem értek hozzá meg mindenhol olvastam mindent.Szóval ne nézzetek hülyének

Ha viszont tényleg "emeli" a koleszterint akkor mennyi az ajánlot napi bevitel? Ismétlem nem ezzel helyettesítem a fehérjét ez csak reggeli a suliban.

2015. szept. 10. 21:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Zsírok is kellenek különben, mondja a videóban. Bár azt konkrétan nem hogy telített, vagy telítetlen...
2015. szept. 11. 20:52
 12/21 anonim ***** válasza:
nem mondtam, hogy nem kellenek, csak ha már testépítés kategóriában vagyunk, tudjuk, mit miért eszünk.
2015. szept. 11. 20:55
 13/21 anonim ***** válasza:
Megosztok egy titkot, nem csak a feherjeben van feherje!
2015. szept. 11. 21:37
 14/21 anonim válasza:
54%
Tanultam fiziológiát, fiziopatológiát. Nos! Az a két koleszterin típus az ldl -low density lipoproteins ill. hdl-high density lipoproteins. Az ldl a rossz koleszt. mivel segíti a kemény plakkok képződését, így megnő az atherosclerosis, stroke, magas vérnyomás és más érrendszeri problémák megjelenésének veszélye. A hdl jó koleszt. -ez segíti lebontani az Ldl-t az artériák faláról. A tojássárgában sok az Ldl, viszont ez meg mindig nincs annyira nagy veszéllyel egészségünkre, mint a transzzírok ill. a telített zsírok. Lenkei bácsi mond okos dolgokat, gondoltam is, hogy ez a video lesz belinkelve, amint megpillantottam, de a túlzott ásványfogyasztást, meg a a kecske-só példája kicsit vicces, mert akárhogyis, az a sok ásvány a vesében szűrődik, amit nem tud megszűrni, felszívni a szervezet az meg vesekő. Erről miért nem beszél? Lenkei jól tud kommunikálni a laikus néppel, pont ezért is hihető minden szava, de ő is csak a termékeit adja el. :)
2015. szept. 13. 21:23
 15/21 anonim válasza:
Zsírok meg igen, telítetlenek. A telítettel nem igazán tud mit csinálni a szervezet. Amúgyis milyen már meg enni más faj háját? Telítetlen zsírok meg növényi eredetűek, azokat kell fogyasztani! Lehet olvasni antropológiát is ebben a rózsaszín marketingködben. Jobb ha a genetikai állományunkat más népcsoportokéval hasonlítjuk össze, mint állatokéval.
2015. szept. 13. 21:29
 16/21 anonim válasza:

Újraolvasva a kommenteket, válaszolnék : 7 tojás ajánlott egy héten.

Mindamellett, hogy a tápanyagokra figyelünk, még nagyobb figyelmet kellene fordítani az élemiszer eredetére. Csakis organikust, nem agyonantibiotikumozott, idegrendszerkárosított hús-vérből származzon a cucc!

2015. szept. 13. 21:41
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

#14 hát te jajnem minden élettanra vonatkozót leírtál, fölöslegesen...A "rossz" koleszterin is "jó"!(Nincs olyan, hogy jó és rossz, csak van.)

Több milliárd okot, történetet tudnék felsorolni, hogy miért érdemes, tojást is enni, de inkább nem teszem és azt mondom ismét: "ne dobd el az örökséget!".

2015. szept. 13. 22:52
 18/21 anonim ***** válasza:

17

Te biztos jobban tudod mint aki egyetemen tanulta. Én is orvostanhallgató vagyok, azért nem írok semmi mélyebbet mert mèg az elején tartok. Úgyhogy csak az eddigi tanulmányaim alapján érzem úgy hogy egyet kell értenem a 70÷os válaszolóval.

2015. szept. 14. 09:32
 19/21 anonim válasza:

Nos, ha neked nem gond, hogy az artériáid falára a low density lipoprotein lerakódik mivel nincs annyi hdl a véredben, amennyi le tudná bontani azt az ldl mennyiséget, amennyit bevittél, akkor jó étvágyat! Nem vagyok a tojás ellenzője, de az ember meg kellene maradjon a határok között, ami egészségét illeti. Mindenki azt kezd az egészségével amit akar, tényeket írtam, nem szubjektív tanácsadás volt.

Szerinted miért létezik vérkép a "vér zsírjairól"? LÁSD HDL, LDL, TRIGLICERID stb. Minden jót! :)

2015. szept. 14. 09:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Muszáj leírnom mert éppen most láttam egy atherosclerosis-os friss tetemet. olyan volt az aortája tapintatra, mint a tojáshéj...(nyilván nem ìrható minden a tojásevés számlájára, félreèrtés ne essèk, csak ennyit arról hogy a túlzott koleszterin, és a telìtett zsírok "jók")
2015. szept. 14. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!