Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tiszta tömegelés nehezen...

Tiszta tömegelés nehezen hizoknak?

Figyelt kérdés
eddig nem tisztán tömegeltem, ettem kb 2 naponta valami szemét kaját, pont azért mert azt gondoltam hogy nehezen hizok. bezsirosodtam, picit leszálkásitottam, újra tömegelek, de hiába eszek meg egy nap 4 zacskó rizst meg 100g zabot meg babot meg kukoritcát meg zöldségeket meg gyümölcsöt meg mogyorót. szotyit, oliva olajat, 1 kiló nem jött fel 4 hét alatt. néha-néha egyek csalo kaját, vagy ink egyek még több tisztát?

2015. aug. 18. 17:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
okés, köszi, adok neki egy esélyt. holnap ugy is hátnap, és a felhúzáson kivül (ott piramisozok) a többi gyakorlatban kb 10 ismétlsét szoktam... akkor most csináljak 6-7et, +10-20% sullyal?
2015. aug. 18. 21:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Csinálj 6-os ismétléseket úgy, hogy a 7.-et már nem tudnád kinyomni az utolsó sorozatban segítség nélkül. Ezt a súlyt meg kell találnod.
2015. aug. 18. 21:23
 13/17 A kérdező kommentje:
gyakorlat elég 3-4 minden izomcsoportra, és sorozatnak is 3-4, okés?
2015. aug. 18. 21:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Mi mikor nagy(obb) súlyra megyünk akkor kis izomra 3 sorozatot nyomunk 4x6 ismétléssel általában, nagy izomcsoportra pedig 4 sorozatot szintén 4x6 ismétléssel.
2015. aug. 18. 21:34
 15/17 A kérdező kommentje:
na. meg volt az edzés. amit érzek: nem durrantam annyira be, tehát a 'bizsergő" érzés nem volt annyira durva, viszont a terhelés különbséget éreztem, több pihenőt is igényeltem, pl csigás evezést eddig 80al csináltam 6-8at, most meg 100-al 4-5öt, meg felhuzás eddig 130-ból ment 5 most 150-ből kettő, és jobban éreztem hogy elfáradt az izmom, szerintem izomláz is durvább lesz. jo volt az edzés, hátra meg mellre meg lábra igy fogom csinálni, viszont bicepsz tricepsznél szerintem maradok a közepes mennyiségü ismétlés számnál, szerintem ott az hatásosabb. kösz a tippet ,kajára figyelek ugyan úgy, megy BCAA glutamin minden nap, remélem jön vmi tömeg 1 honap mulva.
2015. aug. 19. 21:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Ekkora erőszintnél már bőven nem vagy kezdő, tehát reális a fejlődés csökkenés.
2015. szept. 23. 18:03
 17/17 Sowilo ***** válasza:
Ugyanebben a cipőben jártam én is, mint te. Nekem az vált be, hogy az osztott edzésről átváltottam heti három teljes testesre. De nem ám a builder.hu-s "kezdő átmozgató edzést" értem ez alatt. Az alapgyakorlatokat(guggolás, fekvenyomás, felhúzás) valamilyen erőemelő progresszió alapján végezd (pl madcow 5x5), és egészítsd ki izomcsoportonként 1-1 gyakorlattal, amit szintén maximum 5-8 ismétléssel végzel. Pl döntött törzsű evezés, fej fölé nyomás, stb. Bicepszezni, tricepszezni pl. én nem is szoktam egyáltalán, ha rendes súllyal csinálod, kapni fogja a terhelést szinte minden gyakorlatnál, és jobban fog nőni, mint mikor hetente szétbombáztad 4 gyakorlattal. Sose koncentrálj 1 adott izomra, a súly mozgatásával foglalkozz, a szabályosság keretein belül.
2015. szept. 24. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!