Muszáj tenni tömegelésnél edzés után szénhidrátot a shakebe?
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy ha megvan szilárd étkezésből minden (edzés után egy adag fehérje shake-et iszom de ez inkább jutalom mint szükséglet) akkor ki lehet hagyni a szőlőcukrot?
Nem lakom messze a teremtől, és már előre kész van a kaja, szóval elég hamar neki tudok látni edzés után.
Valahogy ezt így jobban preferálom, és jobban is működik az én esetemben.
Régen szőlőcukroztam, de nem jött be. Annak ellenére, hogy azt a 30g szénhidrátot levontam a szilárd kajából elég szépen elkezdtem zsírosodni. De utána amikor abbahagytam Dextrózt és azt a 30g CH-t visszaraktam szilárdba jobban fejlődtem, legalábbis szerintem.
A dextróz szerintem is zsirosit..És szinte azonnal még vizesit is a bőr alatt.
Helyette jobb zabpelyhet rakni a turmixba.
edzés utáni gyors ch lényege, hogy gyorsan visszatöltsd az izmaidba a glikogént. a dextrózt már nem bontja a szervezeted, mint a szilárd ételeket, ezért egyből a vérbe jut, onnan meg az izmokba.
ha nagyon bezsírosodsz, akkor persze, ki lehet hagyni, és mivel írtad is, hogy gyorsan jön a rendes kaja, akkor szerintem nem lehet gond. de ezt úgyis neked kell kitapasztalni hosszútávon. semmi sincs kőbe vésve. magadnak kell kitalálni mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!