Megfelelő az étrend tömegelésnél a 65 kilómhoz?
135g fehérje
350 g Ch
70 zsír
Ectomorph testalkatú vagyok, viszonylag nehezen hízom. Ch-t zabpehelyből és rizsből viszem be(többnyire), fehérjét húsokból, túróból, esetleg tojásból ( plusz ami a rizsben, zabpehelyben van).
Zsiradékból, pl kókuszzsír, tökmagolaj salátához stb...)
Napi 6 étkezés.
Heti 4 edzés, mellette futás(heti 2-3)
Megfelelő így az étrend? Mennyi lenne egy normál súlygyarapodás 1 hónap alatt?( pl 1 kiló, vagy annál több is jó még?)
Nem rossz ötlet a futás,hacsak tényleg nem extra-durva hardgainer vagy. Csak arra figyelj,hogy aerob tartományban legyél,inkább lassú kocogás legyen.
A ch nekem soknak tűnik,hacsak nem vagy tényleg ld. fent. A legtöbben ott cseszik el a tömegelést,hogy nagyon felviszik a kalóriákat,jön felfelé a zsír meg a víz,és ilyenkor hangoznak el a "fél év alatt feljött rám 10 kiló,naturálban,király vagyok bibibí" - sztorik.
Csak sajnos abból a 10 kilóból 8 holt tömeg szokott lenni,és a maradék 2 kiló is lemegy,mire leszálkásítanak.
Ha most kezdesz tömeget növelni,és még nem tudod,pontosan mennyi tápanyagbevitelre van szüksége a testednek,én a ch-t 3,5 g/tskg-ről indítanám,és vinném fel fokozatosan addig,amíg kell. Lehet,hogy tényleg fel kell menned 5 g-ig,tán tovább is,de a legtöbb embernek ez túl sok,és már masszívan zsírosodáshoz vezet.
Sokkal jobban megéri lassan,de minőségi tömeget építeni úgy,hogy közben végig formában maradsz,mint túl nagy tápanyagbevitellel behízni,mint a disznó,és azzal hitegetni magad,hogy ami feljött,az mind izom.
Arra figyelj még,hogy a kaja edzés előtt és után a legfontosabb,a többi időpontra meg egyenletesen oszd el. Este 6-7 után már ne nagyon egyél szénhidrátot.
Ha ezeket tartod,jó eséllyel minőségi tömeg jön majd fel. Hogy mennyi,azt nem lehet előre megmondani,mert függ a genetikádtól, a szintedtől, a kaja minőségétől,ezer egyéb dologtól. De nem is kell beleb.zulni a mérlegbe,a formára figyelj. Sokkal többet ér és jobban mutat fél év alatt 3 kiló,ha közben szálkás maradsz,mint ha 10 kiló kétes tömeget szedsz fel fedetten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!