A csirkemellet hogy készítsem diétásan?
Én simán natúr meg szoktam pirítani (olaj meg minden nélkül), és teszek hozzá karikázott paprikát, kis hagymát meg fokhagymát... ezeket is pirítom.
És párolt (vízgőz felett, minden egyéb nélkül) zöldséggel eszem.
Semmi értelmét nem látom "csak úgy" megsütni a húst minden nélkül.
Egyrészt a változatos ízesítés/fűszerezés fontos, hogy ne unjuk meg az ételt az évek során.
Amúgy a fűszereknek gyakorlatilag nincsen kalóriaértékük, a sónak sincs egy sportoló (=rendszeresen jól megizzadó) embernél káros hatása.
Másrészt napi minimum 0,5, de inkább 1 gr/ttkg zsírt meg KELL enni, tehát az olajban való hús sütése egyáltalán nem okoz gondot.
# 4
Csak az a nem mindegy, milyen olajról van szó. A finomított napraforgóolaj szemét, azt semmi esetre sem kell használni. Egy fokkal jobb megoldás a mangalicazsír, de a legjobb a kókuszzsír lenne. Ha nem literszámra használod, nem is drága.
"Semmi értelmét nem látom "csak úgy" megsütni a húst minden nélkül."
3. vagyok. Az elfelejtettem írni, hogy kis sót, és valamilyen fűszert/fűszerkeveréket mindig teszek rá. Ezeknek valóban nincsen kalóriatartalmuk.
Olajat nem szoktam rá tenni, mert nekem nem hiányzik. Nem a kalória miatt, hanem egyszerűen nem nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!