Hogyan készítsem a csirkemellet, hogy ne legyen annyira "fűrészpor" szárazságú? (Diéta alatt)
Figyelt kérdés
Kontakt grillben szoktam, mindenféle zsiradék nélkül... Esetleg valami tipp? Valami pác esetleg, ami mehet szigorú diéta alatt is?2014. márc. 29. 13:23
1/10 anonim válasza:
Zsiradék az kell, pont azért, mert száraz. Ha diéta, akkor pl. olívaolaj, nem azon a kevés olajon fog múlni a diéta.
2/10 anonim válasza:
Kicsi zsiradékkal. Talán olívaolajjal. És gyorsan süsd magas hőfokon, elég neki pár perc.
3/10 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy csirkét minimális olajon "megfehérítem" egy serpenyőben, majd felöntöm egy bögre vízzel, hogy nagyjából fedje el. Aztán, ha elpöfögi azt a vizet megfűszerezem, majd kicsivel kevesebb vizet ismét öntök rá, és akkor zárom el, mikor marad egy pici szaftja.
Egyáltalán nem lesz száraz, sem szétfőtt.
4/10 anonim válasza:
Párold. Én felszeletelem, egy serpenyőben megvárom amég elfehéredik, megfordítom, és mikor az egész hús fehér lesz, ráöntök 5-7 cent vizet, lefedem, kis lángon párolom 10 percet. Majd forgatom picit, még egyszer víz, megint 10 perc, majd megint 10 perc. Végén meg fedő nélkül addig sütöm, amég el nem párolog az összes víz. Kell neki vagy 45 perc, de nagyon puha, omlós lesz.
5/10 George88 válasza:
Csomagold be alufoliaba, es meg takaritani sem kell!
6/10 anonim válasza:
Szeletelt csirkemellnek 45 perc? Pár perc alatt átsül.
7/10 anonim válasza:
Lehet, de ha 45 percig párolod, és utána megpirítod, sokkal jobb lesz, mint a nagy lángon, 4-5 perc alatt szénné keményedett verzió... De hát kinek mire van ideje meg igénye. :)
8/10 anonim válasza:
4-5 perc alatt nem keményedik szénné a csirke. A csirkének nem kell 45 perc még főzve se...
9/10 anonim válasza:
Mondom hogy kinek mi, mindenkinek más az ízlése. 4-5 percig előpárolás nélkül sütve, nekem már undorítóan száraz.
A kérdező gyakorlatilag ugyan ezzel a "problémával" küzd, azért írta ki a kérdést. Csak ajánlottam neki, hogy párolhatja, az hogy ki meddig párolja, mindenkinek megint a saját dolga. Párolhatod 1,5 óráig is, akkor még puhább lesz, kb. rágnod se kell, de az már a másik véglet.
10/10 anonim válasza:
A csirke bőre iszonyú zsíros. Esetleg megpróbálhatod, hogy a bőre alatt jól befűszerezed (kakukkfű, fokhagymadarabok, só, bors) és beleteszed egy sütőzacskóba. A zsírja kifolyik belőle a fóliába ill. megsül, a hús is szaftosabb lesz, átjárja a zacskóban lévő gőz. A bőrt persze nem kell megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!