Akik tudják ezt a sportot űzi huzamosan, ti hogyan kezdtetek neki?
Azokhoz szólok, akik tudnak minden hónapban költeni a kajára, tápkiegre, kondibérletre, mellette pedig tudnak koncentrálni az "átlag emberi életre" és nem függnek nagyon semmitől/senkitől.
Én nem tudom soha huzamosabb ideig csinálni és nem is fogom szerintem még egy jó ideig, pedig minden vágyam, hogy végre edzhessek és lehessen étrendem, közben ne kelljen azon rágódni, hogy jövő hónapban lesz-e pénzem bérletre, rendes kajára.
Visszahúz anyám, mivel vele élek, szeptembertől főiskolás vagyok, így ő tart el és hiába magyarázom meg neki, hogy ugyan annyiba kerül a rendes étrend, mint a szemét kaja, nem érdekli, neki jobb a kolbász, vajaskenyér szalámival meg a pörkölt vasárnaponként húslevessel. A bérletemet is az én spórolt pénzemből fizettem, ha most tudnék szerezni melót, akkor lenne kajára pénz 2-3 hónapig, aztán megint semmi.. Nekem meg olyan a genetikám, hogy 2 hónapig fejlődök, aztán, ha nincs kaja, akkor megszakadhatok, akkor sem lesz semmi, csak visszaesek és kész. Ha főiskola második vagy harmadik évében lenne gyakorlat, az fizetne havi 50-90-et, amiből csinálhatnám, de az még 2 év, szóval addig ne is álmodjak arról, hogy azt csinálhatnám, amit szeretek. Egyszer rábeszéltem anyámat a diétára, szépen le is ment a tzs-m 15%-ra 22-ről, nagyon jól éreztem magam a testemben, látszottak egy picit a tónusok is meg minden, aztán most megint kb 18-19% lehetek, mert visszahízom, nincs pénzem kajára.. Strandra is szégyenlek elmenni.
Tehát ti, akik tudják ezt csinálni rendszeresen, hogyan kezdtétek el?
Köszi a tippeket, főiskolán ingyenesen mehetek majd, ami 5-6.000 Ft spórolás terembérletből. Eddig ez oké, de kajára kellene még 20 ezer minimum, egy olyan munka jó lenne, amit hétvégente 1-2x van és heti 6-7.000Ft jönne belőle, az már egész jó lenne, csak mellette nem egy gyenge szakra járok majd, így nagyon kell a balansz..
De azt is szeretném hallani, hogy ti hogyan kezdtétek el? Ilyen nyögvenyelősen, vagy szülők finanszírozzák vagy saját kereset stb?
Nem hiszem, hogy a mostani kajálásodon felül kellene +20e. Most is költesz (szüleid költenek) kajára, csak az összetételt kellene megváltoztatni, esetleg kipótolni.
Nyögvenyelősen kezdtem én is. Aztán átvettek államira, majd lett ösztöndíjam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!