Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ki kell fárasztani az izmokat,...

Ki kell fárasztani az izmokat, hogy izmosodni tudjunk?

Figyelt kérdés

Én izomcsoportonként 2 gyakorlatot szoktam végezni.

Vegyük példának a mellt.

Csinálok belőle 5 sorozat fekvenyomást, és 5 sorozat tolódzkodást. Mindegyiket 8-12 körüli ismétléssel.

Ennyi után nem fáradok ki annyira, viszont, ha lenyomok még ebből a 2 gyakorlatból 2-3 sorozatot izombukásig, míg teljesen ki nem fulladok, annyira, hogy a karomat fel se bírjam emelni, akkor hatásosabb lesz az edzés? Másnap is jobban érzem az izmot, ha nyomok a végén vetkőző sorozatokat.

2015. jún. 27. 12:12
 1/6 A kérdező kommentje:
Mellet*
2015. jún. 27. 12:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz hatásosabb, ez nem így működik. Erősödj fekvenyomásban, progresszíven emeld a súlyt, és kész. Ez a kulcs.

Amúgy meg ha nem vagy marha szerencsés genetikailag, akkor így kiegyensúlyozatlan lesz a mellizmod. Kéne valami döntött pados gyakorlat is.

Ha már 5 sorozatot csinálsz, többet is kihozhatnál a fekvenyomásból, mondjuk 5x5, vagy akár csak egy piramis.

2015. jún. 27. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:
*Az előző válaszom kiegészítem: Ettől függetlenül néha csinálhatsz vetkőző sorozatot, de egy bőven elég az edzés végén.
2015. jún. 27. 12:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem kell elmenni a végsőkig mindig. Néha el lehet, de nm állandóan.
2015. jún. 27. 15:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Szerintetek akkor hogy kellene csinálnom? Ha izomcsoportonként 2 gyakorlatot akarok végezni.

Hány sorozat menjen?

2015. jún. 27. 15:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Miért ragaszkodsz ehhez a 2 gyakorlathoz?
2015. jún. 28. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!