Mit értünk pontosan bukás alatt?
Mit jelent az, hogy bukásig edzeni?
Addig csinálni az ismétléseket.
Mit jelent az, hogy bukáson túl is csinálunk ismétléseket?
Mennyi időt kell hagyni a sorozatok közt ha bukásig edzünk?
Mi az előnye és hátránya? MIkor használatos?
(Google, szerintem nem volt egy perc megtalálni. Gratulálok, hogy ilyen életképtelen vagy internet hozzáféréssel a korlátlan tudás lehetősége mellett...)
Ez a fájdalmas dolog kissé teátrálisra sikeredett.
Arnold szinte mindig így edzett.
A haverom szavaival élve megérted mit jelent. Fekvenyomás, nyomod ameddig megy ő kíséri, majd mikor az elsőnél segítenie is kell, mondja, hogy na akkor még kettő. És ráfog. Ha jól segít akkor frankó lesz még a kettő, ha nem akkor hamarabb eljő a bukás a savasodás által.
Lehet,hogy teátrális,de hangsúlyozni kívántam,hogy óriási különbség van aközött,amit az emberek izombukásnak hisznek és ami a tényleges bukás. A legtöbben feladják ott,ahol még akár 2-3 ismétlés simán kiférne.
Én mostanában kezdtem HIT-alapon edzeni,és tapasztalom magamon,mekkora a különbség. Bár az is igaz,hogy extrém lassú ismétléseket csinálok,de egy (!) sorozattal érek el olyan hatást,mint korábban 4-5-tel sem.
Tyler913:
Hány ismétlést végzel abban az egy sorozatban? Egyébként én is most álltam át a lassú ismétlésekre. Óriási különbség van, nem mindegy, hogy 15-20 másodpercig, vagy 60-90 másodpercig tart egy sorozat. Az egyik legfontosabb tényező az izomfeszülés alatt eltöltött idő.
Tegyük fel, hogy 8 ismétlés megy egyedül. Itt értem el a bukást,mert már segítség kellene.
Viszont ha az első sorozatban már nem megy több pedig 3x10 lenne a cél akkor nem túl nagy a súly?
Jó bukásig edzeni vagy nem kell minden sorozatot eddig vinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!