Hogyan egyek meg napi 3000 kalóriát?
3-4 éve kezdtem el edzeni. 50 kiló voltam, most 70-nél tartok. (178 cm) Sajnos egyszerűen nem tudom átlépni ezt a 70 kilós határt. Kaptam most egy 3000 kalóriás tömegnövelő étrendet, amiben 7 étkezés van (2 turmix + 5 szilárd kaja), de egyszerűen nem tudok ennyit enni. Azt érzem, ha még eszem két falatot behányok :)
Hogyan, milyen módszerrel tudnék többet enni, hogy meglegyen a napi kalória szükségletem? Most kb.olyan 2500-at tudok letolni, de ez pont arra elég, hogy stagnálok.
Megmondom őszintén, eddig a zsír bevitelre nem igazán figyeltem oda... ezért ebben a témában nem is tudok olyan sokat... eddig leginkább a ch és fehérje bevitelt figyeltem.
Tehát ha pl kókuszzsírral főzök + olajos magok (pl. kesudió a kedvenc) + lenmagolaj kapszula megfelelő így a zsír bevitelre?
Jah.
Zsírbevitellel lehet legegyszerűbben megoldani a kalóriákat. Rántotta, földimogyoró, egyéb olajos magvak...
Még ha van gyomrod olivaolajat magában is nyelhetsz. Persze egyszerre csak pár grammot max.
Én földimogyorót zabálok (~100gramm) , meg napi 5 tojásból rántotta. Tojásnak írnak elég sokfélét tápanyagtartalomnak, ezért én olyan 600 kalóriával számolok rá, földimogyoró szintén. Az már 1200, és még csak nassoltam kb.
Nézz meg pár forrást, hogy mennyi kalória van egy tojásban (az se mindegy mekkorát veszel). Úgy 5-6ot, és egyik se fog egyezni. Mellesleg zsírt is felhasználok még, és lecsúszik mellé valamennyi (~2 szelet) kenyér is, úgyhogy elég reális.
Egyébként se kell, és nem is lehet utolsó lófityingig kiszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!