Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet úgy is tömegelni hogy...

Lehet úgy is tömegelni hogy szénhidrát helyett csak zsírokkal fedezem a napi mennyiséget? Persze viszek be szénhidrátot is csak kevesebbet

Figyelt kérdés
Tömegeléshez kell nekem 6/tskg szénhidrát. Ennek csak a felét eszem meg napomta 3/tskg-ot. a Maradékot pedig zsírokkal viszem be. így jó lesz?
2015. máj. 16. 11:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Amit 10-es ír az igaz, csak kicsit úgy jön le, mintha totál egészségtelen lenne izmot felszedni. Nyilván ezt lehet valamilyen szinten ellensúlyozni, pl. sok zöldséggel. Amúgy meg nem kell örökké magas ch-n lenni, kezdőknél mehet szerintem, de naturálban úgyis megreked az ember egy idő után, szóval később érdemes átváltani moderált szénhidrátra, és zsírokból fedezni plusszkalóriát, ha valaki arra vágyik.
2015. máj. 16. 14:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Zsírral is lehet tömegelni, csak nem ajánlott. Most képzeld el minden más makro nélkül, hogy pl. 3500 kalóriát kell bevinned (és akkor az még nem is sok). Ez 388g zsír. El tudod képzelni, hogy mennyi idő alatt nyírnád ki vele a vesédet? Ha valaki ketogénezik, a zsír jól tudja védeni az izmokat, az egy út, de tömegelni nem túl ajánlatos vele.

Az izomnak valóban van szüksége szénhidrátra, de azt jól látod, hogy nincs akkora izomtömeged, hogy 6g/tskg ch-t kelljen belapátolnod naponta, kb. 2-3g-ot beviszel, már jó vagy, a többi csak kalória miatt fontos. Viszont keverni nem jó a zsírt a szénhidráttal. Ha a szervezeted arra van ráállva, hogy szénhidráttal (cukorral) működik, akkor a zsírt kb. magadra fogod tapasztani, főleg ilyen hatalmas mennyiségben. Ezt pedig szerintem te sem akarod.

Próbáld erőltetni a szénhidrátot.

2015. máj. 16. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!