Melledzés fekve nyomás nélkül?
Mik azok a hatásos gyakorlatok amikkel megtudom edzeni a mellizmom?
A fekve nyomást sajnos kerülnöm kell, mert nagyon recseg, fáj, meg ropog tőle a vállam.
Egykezessel még nem próbáltam...
Kétkezessel eddig 40-50kg-al próbálkoztam (70kg vagyok).
Megint itt az a tipikus eset, mikor valaki azt hiszi a gyakorlattal van gond, valójában meg önmagával...
Vállak hátul, lapockák hátraszorítva és felhúzod a a csuklyád.
A sima fekpados, rudas fekvenyomást elég nehéz jól csinálni. Másrészt ez strukturális kérdés is. Lehet, hogy a vállad nem fáj tőle, de a könyököd fog és fordítva. Ajánlom ezt a cikket, de nézd meg a bemutató videókat: a mellkast ki kell nyomni amennyire csak bírod, vállat hátrazárni, a könyök pedig nem "kifelé" megy, inkább magad mellé engeded be, és nyomásnál nem akasztod ki, nem jön előre a váll, végig lenn marad. Először lehet, hogy szar lesz, figyelni kell erre mind, de majd menni fog. Ez igaz minden mellgyakorlatra, tárogatásra is.
A cikk igazából a szokásos builder bullshit.
A szabad súlyos fekvenyomást fikázza (mondván szétcseszi a vállad), de "középsz.ar" lehetőségként AJÁNLJA a smith gépes fekvenyomást, ami köztudottan az egyik legegészségtelenebb, legrosszabb gyakorlat... Majd még kinyögi, hogy "funckcionálisan rossz gyakorlat" ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!