Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerek nélkül testépítés?

Mondmeg miaz kérdése:

Szerek nélkül testépítés?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék konditerembe járni vagy tömegnövelőt és egyéb szart szedni, mint mondjuk a streetworkout, de ahhoz hogy elkezdjem kellene egy edzésterv amit ha valaki összeállítana az nagyon jól jönne :) 16/F 66 KG 184 cm

2015. márc. 24. 21:58
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Nem szaroztam a kondit, csak nincs pénzem bérletre, se szerekre. ENNYI

Kosarazok, és az állóképességemet és az izmaimat szeretném fejleszteni és nem azt hogy itt szidjatok, lehet hogy belém több értelem szorult mint belétek és ezt tudom sajnálni. Sőt aki azt mondja 2 hónap utána abbahagynám akkor üzenném nekik: 2x végig csináltam a 100 napos edzést nehezítésekkel, volt akaraterőm, és van is!

2015. márc. 26. 18:03
 22/23 anonim ***** válasza:

Kétszer? A száznaposat? Öregem, te akkor már biztos tudsz valamit. :D :D

Konditerem és "szerek" nélkül ezerszer lassabban fog menni minden. Szóval egy alapból piszkosul lassú rendszert még ezerszeresen lelassítasz. Az eredmény minimális lesz, hónapról hónapra szinte semmi, a kajádra brutálisan figyelni kell, nem ehetsz mást/többet/kevesebbet, mert leépíted azt a 3g izmot is, amit majd nagy nehezen 3 hónap alatt összeszedsz, vagy elzsírosodsz, ráadásul az edzésed sem lesz olyan intenzív.

Arról már nem is beszélve, hogy "szerek" nélkül a kosarazással szépen ki is nyírod az izmodat. Rendes mennyiségű/minőségű kajával megelőzhető, még az is lehet, hogy nem jelentős veszteségről van szó, mivel jelentős mennyiségű izmot úgysem tudsz ezzel felszedni, de tény, hogy a kosarazás alapvetően teljesen jó dolog ilyen célok mellett, főleg "szerek nélkül" (= mondjuk előtte/utána BCAA, Glutamin, vagy csak simán egy fehérje).

Amint látod, ez így inkább a "véres verejtékkel madárkodás a semmiért" kategóriába esik, mint az izomépítésbe.

Nem lehetetlen, csak sokkal tovább tart, sokkal kevésbé látványos, és sokkal nehezebb. Azon kívül egy jobb multivitamin is pl. 3700-nál kezdődik (ami nem drága, de azt mondtad nincs pénzed). Én viszonylag jól felszerelt terembe járok, és piszkosul olcsó, havi 4900 /diákkal/.

Szerintem ennyit simán ki tudsz szorítani. Rendes kajával, egy normális vitaminnal ha mellette terembe jársz, fejlődhetsz akár úgy is, mint az átlag...

2015. márc. 26. 21:44
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem az a gond, hogy nem tudsz terembe járni, hanem a hozzáállásod volt negatív. Esetleg ha így írod, akkor nem lett volna vita:

"Testépítés kevés eszközzel és szerény anyagi háttérrel?

Nem tudok konditerembe járni, mert sajnos nincs rá pénzem. A kiszámolt étrendet és a kiegészítőket sem tudom magamnak megengedni. A Street Workout tetszik, elszeretném kezdeni, esetleg tud-e valaki edzéstervet mondani?"

Így kellett volna megírni, normálisan. De te elkezdted szarozni a tömegnövelőt meg a táplálékkiegészítőket, holott fingod nincs semmiről és azt sem tudod, hogy valójában mi is az a tömegnövelő.

Keress rá a Fegyencedzésre. Az jó lesz alapnak. Olvasd el mellé a Meztelen Harcost is. Még egy húzódzkodó rudat kellene venni kemény 4 rugóért, ha nem tudsz kint húzódzkodni. Az izomépítés egyébként nagyban függ az étrendedtől, tehát kellene egy kiszámolt étrend. Nem drága, csak cseréld le amit most eszel és ugyanannyiból kijössz. Esetleg diákmunkára menj el, ha nincs más választás. És a tömegnövelő meg a fehérje szedése nem kötelező, ha 100%-os, tiszta, minden létszükséget tartalmazó ételt fogyasztasz. Hogy miért? Mert ezek CSAK KIEGÉSZÍTŐK. Tehát kiegészítik az étrended, ha esetleg nem tudsz mondjuk megejteni egy főétkezést, de tápanyagot kellene juttatni a szervezetbe. Ilyenkor csak bedobsz egy turmixot. Persze félreértés ne essék, nem ezeken kell élni. A makrotápanyagok bevitelénél arra kell törekedni, hogy nagyobb mennyiséget tudj bevinni szilárd ételből. Remélem világos és változtatsz a kialakított képeden ezzel a sporttal kapcsolatban. Valamint még ajánlom figyelmedbe a Sárga Kapszulát és az Alapismereteket. Minden könyv ingyen letölthető, az Alapismereteket meg még csak le sem kell tölteni.

2015. márc. 27. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!