Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ezek közül melyik lenne...

Ezek közül melyik lenne megfelelő a célomnak? Konditerem, calisthenics, kettlebell, erőemelés, strongman, crossfit. Többi lent!

Figyelt kérdés

Szóval a célom erő és erőállóképesség növelése, és egy esztétikus, sportos testalkat elérése, de a legfontosabb, hogy megfelelő erőnlétet szedjek össze önvédelem/harcművészet/küzdősport mellé.

Időhiány miatt csak egyfajta erősítést akarok végezni.

Melyik mellett döntsek?

Konditerem, testépítés

Saját testsúlyos edzés, fegyencedzés, gyűrű

Kettlebell

Crossfit

Strongman, erőemelés

2015. márc. 14. 14:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Kedves Kérdező! A konditermet és Erőemelést a helyedben kizárnám. A fegyencedzés, kettlebell és crossfit közül válassz, próbáld ki mindet, ami a legszimpatikusabb. A küzdő sport mellé mindhárom kiváló.

"

Jó vicc.. Én pont nem vagyok saját testsúlyos/kettlebell edzést lenéző, de pont hogy az erőemelés való a küzdősportolóknak, a crossfitet meg el kéne felejteni, a húzódzkodón való rángatózás semmiben nem fogja a teljesítményt javítani.

Egy erőemelő, strongman edzésforma nagyban megdobja az erőszintet/robbanékonyságot, mellé kiegészítésképp néha magasabb ismétlésszámok (testépítés - természetesen CSAK szabad súllyal), és saját testsúly.

2015. márc. 29. 12:22
 12/18 anonim ***** válasza:

Szakítás

Katonai nyomások

Fekvenyomás/Tolódzkodás

Felhúzás

Guggolás

Húzódzkodás

Kettlebell gyakorlatok (pl swing)

És futás, ugrókötél meg zsákolás.

Ennyi kell.

2015. ápr. 5. 13:08
 13/18 Kettlebelledző válasza:
Persze, erőemelés. Egy erőemelőt sem láttam még jól bunyózni...
2015. ápr. 9. 00:08
 14/18 - palilaci - ***** válasza:
De ugye az nem zavar kedves vasgolyós felebarátom, hogy az izomnak mindegy mivel terheled mert nem fog különbséget tenni egy szar fogású súlyzó meg egy normális fogású súlyzó között. Erőemelő meg jóhogy nem fog jól bunyózni ahogy egy kettlebelt ràngató bunyóspityu sem fog többszáz kg-val guggolni, felhúzni, fekvenyomni. De az összetett gyakorlatok a legjobbak a testi erő fejlesztésére.. Nem a kettlebell, a fegyencedzés, a crossfitt, az insinaty és a kapálás. A küzdősportok mellé meg kell testi erő
2015. ápr. 9. 18:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

XDDDDDDD

Amit most írtál, az nagyon durván logikai mindfuck, már megbocsáss.

Egy erőemelőnek miért is kéne jól bunyóznia? Súlyokat emelget, és nem a ringben küzd.. A harci tudás alfája és omegája a technikai tudás. Minden mozdulatot be kell gyakorolni százezerszer, és rengeteget kesztyűzni sok különféle ellenfél ellen. ÍGY lesz valakiből jó bunyós (és abba most nem is megyek bele, hogy több stílust sajátít -e el valaki).

Na, ha ezt megbeszéltük... Miért erőemelés? Mert egy küzdősportolónak nagyon jól jön, ha erősebbet tud ütni, robbanékonyabb lesz, és jobban bírja a testre érkező találatokat, nos, szimplán ezért.

2015. ápr. 9. 21:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Természetesen ez Kettlebelledzőnek ment, (már délután megírtam, csak eddig elfelejtettem elküldeni:D)
2015. ápr. 9. 21:47
 17/18 Dogmatix91 ***** válasza:

Kedves 75%-os. A rúdon való rángatózás már nagyon gyenge még fikázásnak is. Egyébként meg egy közepes CF-es többet húzódzkodik erőből, mint egy testépítő. Akik között nem sok szabályos kivitelezést látni. 95%-uk fejbúbig húzza és nem nyújtja ki a karjait. Kérlek ne fikázz valamit amiről még felszínes ismereteid sincsenek.

Kis korrigálás. A CrossFitben nem erőemelés, hanem súlyemelés van.

Én egyébként nyugodt szívvel ajánlom a CF-et tekintve, hogy én is ezt a sportot űzöm. Viszont csakis olyan terembe menj, ahol az edzőknek van normális sportmúltjuk és képzettségük.

2015. ápr. 13. 21:20
 18/18 anonim válasza:
Mindenképpen a saját testsúlyos edzés (fegyencedzés, calisthenic) ajánlott a harcművészet (önvédelem) mellé. Ajánlott gyakorlatok: fekvőtámaszok, guggolások, felhúzások, rúdon függeszkedésben lábemelések összezárt kinyújtott lábakkal fel V-alakba, hátrahajlítás hídba tenyér érintse a talajt, kézenállásban végzett fekvőtámaszok stabil egyensúly megtartással. A helyesen végrehajtott hídállás adja meg például az önvédelmi/harcművészeti technikákhoz szükséges harcra kész gerincet. Ha ki kellene választani a harcművészetekhez szükséges világ legfontosabb erősítő gyakorlatát, akkor az a híd lenne. Nincs olyan gyakorlat, ami akár csak megközelíteni. A híd - a gerinc körüli izmok edzésének művészete az acélos erőért és a rugalmas hajlékonyságért, amely az önvédelmi technikák/a harcművészet szempontjából nélkülözhetetlen alapgyakorlat. Az erő és a sportos alkat szempontjából a gerinc körüli izmok a legfontosabbak, sokkal fontosabbak mint a bicepsz.
2015. máj. 28. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!