Ilyen táplálkozással lehet izmot növelni?
Kollégista vagyok,körülbelül napi 500 ft-ot tudok szánni ételre...és mivel lehet főzni itt a koleszban úgy szoktam megoldani hogy ebből a pénzből mindig veszek vlamit amiben sok a fehérje... átlagban ez a módszer így áll...
ami változatlan:
reggeli:100 g zabpehely 3d tejjel+a kolis reggeli
suliban: körülbelül 5 szendvicset viszek
ebéd:amit amit a konyhán főznek
és amit én szoktam csinálni magamnak pluszba kb 3-4 óra fele
Hétfő 250g Rántott Sajt és 2 tojás vacsira
Kedd 250g Foghagymáshús 150g rizzsel+ 2tojás.vacsira
Szerda Bonito Ruszli pácolt hering hagymával 315 g+2 tojás vacsi (ez általában pihenőnap)
Csütörtök 250g Bolognai spagetti+150 g Cottage cheese + 2tojás vacsira
fehérje port nem nagyon tudunk már venni mert így is elég fizetni a koleszt!
előre is köszönöm 17/F
Kajával is lehet izmokat növelni, de az ért a mindennapos, vagy legalábbis heti többszöri rendszerességű mozgás, szerintem sokkal jobb. :)
én most elkezdtem tornázni, napi 70 guggolás, 70 felülés, ennyit csinálok csak, és a szokásos kajákkal vagyok. Mégis izmosodtam, nem olyan rengeteget, de egy hónap alatt az is jó. :)
Nincs sok pénzed, akkor oszd be jobban!
Tej teljesen fölösleges, te meg megiszol hetente másfél litert, annak az árából máris vehetnél fél kg húst pl.
Ugyan ez van a sajttal, ha szereted és nincs sok pénzed, akkor edd "fűszerként", vagyis egy-egy vékony szelettel dobd fel a kajádat, de ne legyen főfogás, a rántott sajt helyett egyél sült húst.
Tojás is nagyon jó, de ha nincs pénz, akkor nem kell 50 Ft-okat költeni 5-6 gramm fehérjéért, ugyanis kb. annyi fehérje van 1 db tojásban.
Ha jól számolom, akkor megeszel 8 tojást egy héten, ami kb. 400 Ft-ba kerül és kb. 40-50 gramm fehérjét tartalmaz, ha veszel fél kg húst, abban kb. 100 gramm fehérje van.
Szándékosan nem írtam, hogy milyen húst, mert ha kevés a pénz, akkor nem kell a csirkemellhez ragaszkodni, megteszi bármilyen, éppen akciós hús.
A húsok többségének minimum 20%-a fehérje, ezzel nyugodtan lehet számolni.
Amúgy meg mit teszel a szendvicsbe?
Arról semmit nem írtál, pedig a darabszámnál többet érne...
#1 kérlek adj tanácsot inkább a fogyókúra kategóriában, tudom hogy segíteni szeretnél, de nem értesz hozzá.
Igen, még ilyen limitált erőforrásokkal is igen nagy változást tudsz elérni. A Sárga kapszula c. könyv elolvasását tudom neked ajánlani, ingyenes és le tudod tölteni. Az alapdolgokkal tisztában leszel így.
Hozz össze 1.5 gramm/testsúlykilógramm fehérjét, számold a növényit is. Tudod komplettálni a növényi fehérjéket, erre azért van szükség mert nem ideális az aminosavak aránya a legtöbb nyövényi fehérjének. pl: bab,borsó+kukorica; hüvelyes+rizs,búza; tej,yoghurt+zab
Vegyél a piacon tojást, és valami olcsó zöldséget.
Húsnak csont nélküli szárazabb disznó vagy csirke, persze akciósan 1100/kiló az már jó ár.
Szénhidrát az össze fog jönni a növényi dolgokból, kerüld a finomított forrásokat. Próbálj ki 5 gr/tsk szénhidrátot először.
Kolis kaját is bele tudod számolni, mert nagyjából egy adag ugyan annyi kalória szokott lenni, x pénzből kell kihoznia a konyhának.
Zsír is összejön a tojásból, húsból esetleg. E mellé menjen lenmagolaj. Nem tudom merre laksz, de egy kis utánajárással biztos találsz olcsón.
Nem írtad az edzést, de abban is tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!