Lehet úgy is táplálékkiegészítők nélkül, tudatos táplálkozással testsúlyt növelni, hogy közben az ember kevés zsírt szed fel, szálkás marad?
Ez nagyon függ a genetikán is. Ha nem vagy extrém ektomorf, akkor bizony jön fel zsír még ha jól be is van lőve a tömegnövelő étrend akkor is. Persze figyelni kell mindig a mennyiségeket és így kevesebb zsír lesz, de szálkás nemigen leszel.:)
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Rövid válasz: igen.
De ha szálkás maradsz, jóval kevésbé fog nőni az izomtömeged, sajnos én is elszúrtam erre pár hónapot.
Mi a baj a táplálékkiegészítőkkel egyébként?
köszi a válaszokat :)
a táplálékkiegészítőkkel az a baj, hogy nekem elég drágák és nem tudok kiigazodni közöttük, nem értek igazán ezekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!