Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valaki össze tudna állítani...

Valaki össze tudna állítani nekem egy edzéstervet?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok,és szeretnék erősödni.Olyan edzéstervre gondolok,hogy minden nap más testrészt erősítsek,szóval például:hétfő:5x20 felülés 10 perc szünetekkel.

kedd:5x10 fekvőtámasz 10 perc szünetekkel.(Persze,ha úgy jobb,hogy minden nap csinálok mindenből,akkor azt fogom csinálni,nem tudom mi a jobb.)Fekvőtámaszból egyszerre 10-et tudok megcsinálni(tudnék többet is,csak utána azok már nem olyan szabályosak,meg jóval lassabban is csinálom),felülésből(és hasprésből)40-et,törzsemelésből 10-et,húzódzkodásból 1-et,illetve nem tudom hogy milyen gyakorlatok vannak még,amik hasznosak lehetnének.A guggolást azért nem írtam,mert azt hallottam,hogy tönkreteszi a térdet.Ezek alapján valaki össze tudna állítani nekem egy edzéstervet?

2015. febr. 27. 21:31
 1/5 Pörölyfej Béla ***** válasza:
100%

1.fekvőtámasz 3x25

2.húzódzkodás 3x25

3.tolódzkodás 3x25

4.lábemelés 2x50

5.felhomorítás 2x25

6.guggolás 2x50

Kezdetnek ez jó lesz neked. Érd el ezeket az ismétlésszámokat és aztán majd nehezíts. A fegyencedzés c. könyvből meríthetsz gyakorlatokat, de ne ragaszkodj mereven a könyvhöz. A programodat heti 3 alkalommal végezd, minden másnap.

2015. febr. 27. 21:53
 2/5 Pörölyfej Béla ***** válasza:
És a guggolás nem teszi tönkre a térded. Főleg nem saját súllyal.
2015. febr. 27. 22:07
 3/5 anonim ***** válasza:

A fent leírtak teljesen jók, de én lehet egy nap csinálnám mindet. Majd 1-2 nap pihenés és megint edzés.

Külön izolálni egyes izomcsoportokat súlyzós edzéssel van értelme, mert ott tényleg csak az adott testrész dolgozik. De ez sem kedzőknek, hanem azoknak, akik az arányokon szeretnének javítani.

2015. febr. 28. 10:33
 4/5 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Én is így gondoltam, hogy egyszerre megcsinálja az összes gyakorlatot mondjuk hétfőn, aztán kedden pihen. Utána szerda edzés, csütörtök pihi, péntek megint edzés. Szombat, vasárnap pihenő. Vagy elmehetsz kocogni is vagy sprintelni néhány szabadnapon, ha nagyon örökmozgó vagy. Izolálni, izomcsoportokra bontani pedig még felesleges a Te esetedben, saját súlyos gyakorlatokat pedig nem is minden esetben lehet szétbontani, mivel nem csak egy izomcsoport dolgozik. Például fekvőtámasznál ugyan a fő részt a mell vállalja, de dolgozik a tricepsz, a váll és a hát is, ezenkívül még számtalan izom stabilizál.
2015. febr. 28. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. febr. 28. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!