Lehet belőle hátrányom ha minden reggel a müzlimet tejjel eszem meg? (Többi Lent)
Más ember is elfelejtheti a tejet, nem csak a testépítők. Hogy normális mennyiségben vigyél be vele fehérjét, nem 4-5-6dl-t kell meginnod, hanem többet, és akkor már számolni kell a cukortartalommal is. A tejcukor szar szénhidrát, magas a glikémiás indexe, annak sem tesz jót, aki nem laktózérzékeny. Gyulladáskeltő tulajdonsága is van egyébként, ez a legtöbb embernél pattanásosodásban nyilvánul meg.
Jó alternatíva a kókusztej, otthon is előállíthatod, még olcsóbban mint a tehéntejet.
Vannak emberek, akik nem tudnak ébredés után enni, én is ilyen voltam 20 évig.
Én is éhgyomorral mentem suliba, majd első szünetben reggeliztem, aztán nem haltam bele, nem maradtam kicsi, stb.
És nem azért, mert a szüleim nem törődtek velem, sőt, folyamatos konfliktus forrás volt (egy ideig) a reggeli, szóval nem kell ezen kiakadni.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nem a legjobb a tej, de egy jó lépés lehet az egészséges reggeli felé.
Én is fokozatosan kezdtem el reggelizni, először tejes kávé, majd bele egy kis müzli/kukoricapehely, majd fehérjepor tejjel (igen, bocs), végül vízzel és természetesen zabpehellyel.
Esetleg érvelj anyukádnak, hogy miért egészségtelen a tej, vagy ha rád nem hallgat, keress idevágó kutatásokat. Ez már nem vitatéma 2015-ben, a tej nem egészséges, akármennyire is meggyőzően híresztelték ezt anno.
Ismét megemlítem a kókusztejet alternatívaként, percek alatt meg tudod csinálni, és olcsóbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!