Miért mondják sokan, hogy felesleges a magas ismétlés? Az nem erős, aki pl. lenyom minimális pihenővel 100 fekvőtámaszt? 50 húzódzkodást?
Szerintem senki nem mond olyat, hogy aki megcsinál 100 fekvőt, vagy 50 húzódzkodást, az ne lenne erős. :)
Ilyen magas ismétlésszám mellett viszont már nem lehet hatékonyan sem izomtömeget, sem erőt növelni, viszont állóképesség fejlesztésére remek.
"Mondjuk 100 fekvotamaszt sok ember meg tud csinalni"
Szerintem meg jó,ha 10 emberből kettő meg tudja csinálni.
Hát nézd, aki megállás nélkül megcsinál fekvőtámaszban 100 karhajlítás-nyújtást, azt én nem mondanám gyengének, különösen, ha 80 kiló, vagy afölötti illető. Aki ezt megcsinálja, az képes egyéb "huncutságokra" is és eléggé "egyben van". :D
Nem hinném, hogy ez általános lenne, pláne nem ilyen testtömeggel, hangsúlyozom, gyakorlatilag szünet nélkül 100.
Én szeretem a fekvőtámaszt nagyon sok mindenre hat, nagyon jó szabadgyakorlat.
Én nagyon elégedett lennék, ha 4*50-eket simán lehúznék mondjuk reggelente, de az odébb van még.
"Mondjuk 100 fekvotamaszt sok ember meg tud csinalni
Szerintem meg jó,ha 10 emberből kettő meg tudja csinálni."
Magyar lakosságban? Sztem jó, lesz az 100-ból 2-nek is. :D Nőben kb. nulla rá az esély, férfiaknál is 2-5% körül van sztem az ilyen. (megállás nélkül értem a 100-at)
Jaa, a fő kérdésre nem válaszoltam. Van olyan, hogy "ismétlési maximum" ez azt jelenti, hogy mekkora az a legnagyobb tömeg, amivel 1 szabályos gyakorlatot éppen meg tudsz csinálni.
Van egy ilyen diagram, hogy az "erőfejlesztés piramisa" és konkrétan a maximális erő (és izomtömeg) fejlesztése az úgy optimális, ha 50-70%-án vagy az "ismétlési maximumnak" és 8-12 gyakorlatot csinálsz 3-5 ismétléssel.
A fekvőtámasz szerintem kicsit máshogyan működik, az egy olyan szabadgyakorlat, ami nagyon sok mindent igénybe vesz és ott sztem van értelme a magas ismétlésszámnak,. különösen, ha megállás nélkül megy.
De mondjuk annak tényleg kevés értelme van, hogy egy 1 kilós súlyzót 516-szor felemelsz és nem érzel semmit, csak unatkozol... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!