Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Progresszív edzésprogramnál...

Progresszív edzésprogramnál mit csináljak, hogyha nincsenek olyan kicsit tárcsák amivel haladnom kéne?

Figyelt kérdés

Egy 3x5-ös programot követek és kicsit kezdek parázni az egyre nagyobb súlyoktól. Guggolásnál és felhúzásnál 2,5 kg-ot ír, hogy annyival kéne növelnem a súlyokat edzésről edzésre, de 2,5 kg a legkisebb tárcsa a teremben így csak 5 kg-ként tudok haladni, viszont ma már 90 kg-val kéne guggolnom és kicsit parázom, legutóbb 65 kg is elég necces volt de sikerült.

Ilyen dilemmába nem kerültetek még? Haladjak 5 kg-onként max sűrűbben kell majd visszalépnem a súlyokkal?

2015. febr. 11. 15:37
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
(mármint 85 kg volt legutóbb csak a rudat nem számoltam bele azért írtam 65-öt)
2015. febr. 11. 15:46
 2/13 Pörölyfej Béla ***** válasza:
100%
Később változtass a súlyokon. Mondjuk hetente, vagy kéthetente. Felesleges rohanni.
2015. febr. 11. 15:49
 3/13 A kérdező kommentje:
Az ugrott be még hogy mi lenne ha mikor emelek akkor 3x5-öt csinálok, a következő edzésen pedig 3x6-ot és ha az megy akkor emelek a súlyon legközelebb 5 kg-mal, persze kérdés akkor hogy ha nem megy a 3x6 akkor mennyivel vegyek vissza...
2015. febr. 11. 16:04
 4/13 A kérdező kommentje:
Így ugye megmaradna a progresszivitás anélkül hogy emelnék a súlyon.
2015. febr. 11. 16:05
 5/13 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Ez sem rossz ötlet. De csak óvatosan. Kísérletezni szabad persze, csak ha nem megy az a plusz ismétlés, akkor ne erőltesd. Egyébként jó ötlet. Esetleg még azt is meg lehet próbálni, hogy ha már könnyen megy, akkor adott gyakorlat előtt lefárasztod kicsit az izmot.
2015. febr. 11. 16:10
 6/13 A kérdező kommentje:
Előtte szoktam csinálni 2 bemelegítő kört 50% és 75% terheléssel. Mondjuk annyira az sem para hogyha bebukom a 90kg-ot mert akkor is csak 80kg-ig esek vissza, szerintem ezt még megjátszom és csak utána korrigálok.
2015. febr. 11. 16:15
 7/13 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Oké, sok sikert. :)
2015. febr. 11. 16:45
 8/13 anonim ***** válasza:

A programon ne valtoztass mert onnastol nem a programot koveted hanem a te sajat edzestervedet es nem mondhatod majd hogy nem mukodik megfeleloen a program ha nem kovetted rendesen.

Vagy csinalj egy masmilyen progressziv edzestervet ahol ilyen a sulyadas.

Ami voszont konnyebb az az hogy veszel kb 1500-2000 ft-ert 2 db 1,25ös tárcsàt

2015. febr. 11. 16:48
 9/13 anonim ***** válasza:
Pont ezt akartam én is mondani: vedd meg azt a két 1,25öst, és kész. Így biztos maradhatsz abban hogy követed a programot.
2015. febr. 11. 19:40
 10/13 A kérdező kommentje:

Csak nem leszek olyan elitista, hogy saját súlyokat viszek a terembe :D

Sikerült most a 90kg-val, de szerintem visszaveszek mert nagyon necces volt, de örülök hogy megpróbáltam, mert nagyon kemény lett így az edzés.

2015. febr. 11. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!