Utólag meglehet állapítani, hogy ugyanolyan minőségű lencséket kaptam a multifokális szemüvegemben amilyennel rendeltem és ki is fizettem?
Ugye sok féle Hoya lencsével lehet manapság multifokális vagy progresszív lencsét venni és csak arra lennék kíváncsi, hogy utólag meg lehet állapítani, hogy valóban egy drágább 1,74-es, 1,67-es vagy egy olcsóbb 1,5-ös indexű lencséket kapok az új szemüveggel?
(Ideális az lenne ha maga az új szemüveg tulajdonosa megtudná állapítani valami jel vagy kód alapján de ha ez nem lehetséges akkor elvinni akármelyik Hoya lencséket árusító szemüveg üzletbe és ott valami géppel ellenőrizni ezt.)
Valószínűleg nem voltam elég világos:
Én nem dioptriáról beszélek (azok amúgy is 0,25-ével nőnek vagy csökkennek pl. 1.0 1,25 1,50 stb.) én a Hoya lencsék minőségéről ami 1,5 és 1,74 között változik ha jól láttam valahol egy táblázatot.
Tehát én indexről és nem dioptriáról beszélek.
Dioptriát persze, hogy minden mezei optikus megtud nézni.
OK, nagyszerű!
Köszi a gyors választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!