Péntek Enikő Zóna edzéseivel lehet fejlődni?
Palilaci!
El kelene fogadnod hogy nem mindenki jár konditerembe, és hogy nem csak az az ász aki súlyzózik. Enikő pont hogy nem az ugra-bugrálós módszert képviseli, látszik hogy fingod sincs az egészről, ha legalább tisztában lennél mi az a zóna edzés akkor pofázhatnál. De így... Megnézném hogy a 10 perces intervallum "ugra-bugra" edzését te meddig bírnál. Mert szerintem rendesen lihegnél a végén. Mint minden normális ember... Igen te is. Mert nem maga az atyaúristen vagy, akin rajtad nem fog ki begyepesedett agyú barátom.
Hát srácok, azért a HIIT-et nem nevezném ugru-bugri lányos edzésnek. Valóban nem súlyzós edzés, saját testsúlyos gyakorlatokkal, ami másfajta igénybevételnek teszi ki az izmokat. Szerintem is szépek a kondis lányok, de a saját testsúlyos edzést toló lányok is formásak, feszesek. Szerintem a két fajta edzés között nem lehet "igazságot tenni". Érdemes lehet akár párhuzamosan mindkettőt csinálni.
Itt egy tök cikksorozat a témában: [link]
Milyen csodás párbeszédre bukkantam.
Egyrészt Enikőt személyesen ismerem,soha életében nem járt konditerembe. Fut,tabatázik,hiit edzéseket csinál sajáttestsúllyal és súlyzóval és igen ''csak ezektől" így néz ki. Nem csak ő,sokan mások is.
Aki életében nem csinált végig egy hiit edzést annak fingja nincs róla milyen rohadtul nehéz és nem utolsó sorban eredményes.
És kedves gyúrós barátaim én egy kicsit nagyobb dicsőségnek tartom,hogy simán lefutom az 5 km-ert 26 perc alatt és nem okoz gondot 30 szabályos fekvőtámaszt megcsinálni, ellenben a legjobb barátnőmmel aki a kondiban él de 5 szabályosnak nevezen nevezhető fekvő után összeesik.
Persze kinek mi a fontos.
Utolsó előtti vagyok.
Szerintem ebben a kérdéskörben, mikor egy edző fittségi szintje a téma, jogos a kételkedés.
Nagy a piac, az ember szeretne olyat találni, aki hiteles. Én időközben javitanam magam, tényleg nagyon szuperül bevált Péntek Enikő. De!
Az csodát ne várjon, aki nem hangolja össze rendesen az evéssel az edzését.
Plusz, azért az álomtestet se 20percért adják. Kis utána olvasással kéne kialakítani egy "rendes" edzéstervet a célnak megfelelően.
Erre az Enikő által reklámozott edzésterv kitűnő kiindulási pont!
Meg kell találni a gyakorlatok, edzéssorok közti tökéletes arányt a fejlődéshez. (Futás, erősítés, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!