Péntek Enikő Zóna edzéseivel lehet fejlődni?
Minden attól függ, hogy honnan indul az illető; sok dagadt, eltunyult disznó már azzal is fejlődne ha naponta fél órát gyalogolna.
Nyilván egy teljesen kezdő egyén fejlődni fog Péntek Enikő edzéseitől is, de nem fog közel sem úgy kinézni mint ő.
Ennyi a történet!
Kedves kérdező! :)
Tökéletesen lehet fejlődni, izmosodni Encivel! Én már fanatikus vagyok, heti ötször edzek vele, de már tervezem a hatodik nap bevezetését is, mert a pihenőnapokon gyilkolni tudnék egy kis mozgásért :)
Szépen izmosodik a karom, leolvadt a zsír a derekamról, látszódnak a kockák a hasamon (egyelőre még csak edzés után :D ), a combjaim beton kemények. Hülyeség, amit a sok szétgyúrt agyú "csak a kondi a jó" emberke irkál, ne figyelj rájuk, nyomasd a zónát! :) Meglátod, hamar függővé tesz. Az is fontos, hogy odafigyelj az étrendre: én 2,5 hét alatt most fogytam 4 kilót úgy, hogy nem eszem szénhidrátot vacsira. Ennyi az egész. Persze napközben sem cukrot falok fehér liszttel :) Edzés után egy kis peak fehérjét iszok, nem sokat, de azért jót tesz az izmoknak, látványosan fejlődnek.
Reggelre jó tenni az intervallt, nem kell sok, 10-20 perc bőven elég, engem egész napra felpörget. Délután meg jöhet egy erősítés és fehérje.
A súlyt fokozatosan kell felépíteni, edzettségi szinttől függően kell kezdeni. Én 3kg-mal indítottam, ma már 5kg-nál járok, ennél többet szerintem nem is akarok, nem szép az, ha egy nő kigyúrt állat :) A karom már így is kezd határeset lenni a párom szerint :D
Szóval csak hajrá, ne add fel, szenvedés lesz! :D Enci egy mosolygós gyilkos. És nem, nem jár konditerembe. Le lehet szállni róla. Inkább menjetek gyúrni és pszt :*
Elegge szegyen, hogy alaptudassal sem rendelkezel testepites teren, leugatod, lepontozod azokat akiknek van valami fogalmuk az egeszrol es elkuldod oket a testepites(!!!) temakorbol, hogy mashol osszak az eszt. 2,5 het alatt 4kgt fogyni nem dicsoseg.
Testepites (mint ahogyan a neve mutatja ) arra valo, hogy a testunket a leghatekonyabb modon formaljuk. Ez pedig nagy ellenallasos edzes es kaloriaplusszos etrend (izomepitesnel)/kaloria deficites etrend (szalkasitasnal).
82es ha ilyen okos es jartas vagy a temaban, tudhatnad, hogy hiaba iszol feherjet attol onmagaban nem nő az izmod plane ugy hogy kozben fogysz is. De igen megint az a hulye aki ert is hozza. Nem Testepites temakorbe kellett volna feltenni a kerdest, hanem a Fogyi rovatba es akkor neked tetszo valaszok erkeznek.
Ki mondta, hogy én nőként testet építek? :) Mivel van rajtam még zsír, ezért elsősorban az ég el a tornával. Közben egyre erősebbek az izmaim, szintén jobban ég a zsír.
A kérdező szerintem nem fitness model szeretne lenni, de te biztos okosabb vagy, mindent jobban tudsz, tanulmányoztad a témát női szemszögből is. ;) Egy lány csak csinos akar lenni, erős, az állóképességén szeretne javítani. Nekünk nem célunk a felfújt kamuizom. Amikor beteg voltam, kórházban sajnos, kihagytam 3 hét edzést. Hazajöttem és még egy hét lábadozás után is ugyanúgy bírtam, ugyanúgy néztem ki. Rólad ez elmondható, gyúrós barátom? :)
Amúgy meg.. én nem szoktam lepontozni senkit, de köszi, hogy te lehúztál ;)
És nem ugatok, azt max te szoktál.
Igazad van. Nekunk felfujt kamuizmaink vannak, a testepitok mind butak, aki sulyzos edzest vegez es normalis etrendje van az fitness model lesz.
Megsugok par dolgot:
Izmot nem lehet felfujni. Edzessel stimulaljuk arra h tapanyagokat vegyen fel (ezert kell az etrend) majd piheneskor ujraepuljon, erosodjon, nagyobb legyen. Azert szar alakformalasra az ilyen torna, mert egy ido utan (par honap) nem ad eleg stimulust az izmoknak ergo nem lesz formas a segged. Fogyni fogyhatsz tole, hiszen kaloriat eget (mint barmelyik mas mozgasforma) igy kaloria minuszba kerulsz tehat fogysz. Kezdo, sportot kerulo embereknek megteszi egy darabig, de aki olyan alakot akar mint amilyen Enikonek van akkor vagy elkezdi a testepitest (ha tetszik ha nem, te is azt csinalod mert formalod a tested) vagy belekezd abba a hires Zona akarmilyebe es ha jo a genetikaja akkor lehet olyan alakja mint neki.
Az a baj, hogy az emberek bekajaljak az ilyen szarokat (6 utan nem eszunk, hasbol fogyas, meg kulonbsegteves a vazizomzatok kozott meg ilyeneket is) hogy napi par perc tornaval ami azon a DVD-n van par honap alatt olyanok lesznek mint Enci. Johogy igy adja el, kulonben nem vennek meg. Csak tudod annyi ilyen van még (zumba, flabelos, aerobik, Rubint Reka khmm) hogy a Dunat lehetne rekeszteni veluk.
De ok. Nem akarom megmondani, hogy mitcsinaljon a Kerdezo, de ha nem akar kondiba menni akkor eleg par sajattestsulyos gyakorlat (mert ennyi... vagjatok? Ennyi van a dvd-n) es ugyanott van sot.
3 het kihagyasodra reagalva:
Jo hogy 3 het alatt nem vesztettel izmot. Ha lett volna rajtad az alapizomzatnal (mozgas meg tornazgatasra eleg) izomtomeg, akkor alap hogy ment volna le. Ugyanis ha abbahagyod az edzest es a kajalast akkor a szervezet leepiti a nem hasznalt izmokat mert nagyon energiaigenyes. De 3 alatt nem sokat bonthat le ha nem éhezel.
Es ne felj, soha nem leszel kigyurt allat, ekkora hozzaertessel meg plane. Engem zavart a tudatlansag ezert mielott elkezdtem volna edzeni es tudatosan taplalkozni utanna neztem mi hogy van es nem a gyakorin okoskodtam. 16 evesen meg elkepzelheted mekkora ketajtos szekrenyt vagyok aki a divatizmaival rajol a tobbi izomagynak.
Egyebkent van olyan baratnom aki szinten ezt csinalja es egyaltalan nincs tulgyurva (naturalon nem is lehet) csak nagyon jo alakja van (nalam ez a szep, formas comb, lapos has, kerek fenek, gombolyu vallakat jelenti). A noi testepites csucsa, a natur maxiumum valahol Kiss Virag szintjen van. Es neked ő kigyurt :p ?
Janiöcsém, ugyan már! Kislányokkal kötekedsz? :D De nagy férfi vagy..
33 éve sportolok, 20 éve foglalkozom testépítéssel. Testnevelő, gyógytestnevelő tanár vagyok, emellett pedig személyi edző (azért a filozófiát és költészetet sem vetem meg :). A sport, az edzés a szenvedélyem. Az egészséges életmód a könyökömön jön ki. Ès bezony ám, Enikő kisasszony jól nyomja! Nem követ bigott szabályokat. Nem számlál kalóriákat. Fenntart valamit, amit ÈLETMÓDKÈNT ismerünk. Volt már szerencsém vele edzeni ( élőben is, meg hát otthon is, mikor a gyerekek nyúznak, hogy én is álljak be az anyuhoz). Ès azt mondom, hogy egy kishölgynek ennyi elég. Sőt! Az asszony három gyerek és +16 rajta ragadt kg után karizmot növesztett :D Férfiként bevallom, hogy jó vele mozogni!
Hagyjuk a lányokat, hadd élvezzék! A szakszöveget meg nyomassuk otthon vagy a kondiban. Örülök kölyök, hogy érdekel a dolog ( bár több ilyen túlbuzgó diákom lenne..), de kicsi vagy még ahhoz, hogy megértsd: a nőket tisztelni és szeretni kell. Ès elismerni, hogy mindig igazuk van, akkor is, ha ez az elmélet egy kissé sántít :)
Dávid úr voltam, 41/F
Tiszteletem
Nem allt szandekomban kotekedni, de ha valaki a tipikus, jol bejaratott kozhelyeket hasznalja akkor elkap a hev. Meg mindig nem vagyok a nagy hive az ilyesfele tornaknak, nem is fognak meggyozni de ha a lanyoknak ez kell.... de legalabb mozognak es egeszsegesebbek lesznek. Csak ne feljunk mar a konditeremtol, nem ordogtol valo az ;)
Tanàrként tudom, mennyire nehéz néha kibírni, hogy ne osszuk az észt :D Az a lényeg, hogy te tudod, mi a pálya, a kérdező mozogni fog, a másik kishölgy pedig egyre jobban érzi magát a bőrében, még ha konkrét információi nincsenek is a háttérfolyamatokkal kapcsolatban. :)
Dávid apó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!