Mivel tudnam helyettesiteni?
A tejsavófehérje jelenlegi ismereteink szerint az egyik legnagyobb biológiai értékű fehérje, vagyis egészséges.
Mégis milyen olyan hatással lenne a tejedre, ami miatt helyettesíteni kéne?
pontosan nem értek hozzá, de simán elképzelhető. a testünk által kiválasztott folyadékok ízét sok esetben befolyásolja a táplálék. a helyetdebn én nem kísérleteznék ezzel. semmi gond sincs, ha nem iszol edzés után turmixot, ha amúgy megvan a napo fehérjebeviteled, akkor ugyan úgy tudsz növekedni.
1.az étrend, pontosan szépen kiszámolva, én lehet, hogy ehhez kikérném egy olyan orvos tanácsát, akiben tényleg megbízok, és nem hülyéz le az edzés miatt, mert ki tudja, hogy a táplálkozásod milyen hatással van a tejelválasztásra. persze, nem úgy értem, hogy súlyos baj lenne, hiszen alapvetően egészséges az a diéta, amit a testépítők alkalmaznak, de egy kismama és egy szoptató anyuka kicsit más kategóriába esik, mint egy átlag ember.
2. pont a megfelelő vitamin biztosítása
3.ezután jön maga az edzés
4. és fontossági sorrendben,ha ezek mind már rendben vannak, akkor lehet táplálékkiegészítőkön gondolkozni, de ezek nem kikerülhetetlen feltételei az eredményes munkának :)
Sima, natúr tejsavófehérjét (természetesen biztos forrásból) nyugodtan ihatsz 1-1 adaggal edzés után.
Amit szoptatáskor kerülni kell, az a színezékekkel, aromákkal telenyomott fehérjék.
En is ugy gondolom, hogy a pici a legfontosabb, ezert is irtam fentebb, hogy beszelek egy orvossal, olyannal, aki nyitott is az ilyesmire. :) hat igen...multivitaminbol sem szedhetem akarmelyiket, szoval eleg bonyolult a helyzet.
5 honapos lesz egy par nap mulva. :)
Edzesmult? Hat, ah az idokozonkeni RubintRekaDVDre mozgast edzesmultnak lehet nevezni, akkor van. :D
Amugy ilyen komolyabb nincsen.
Hát nagy a gyanúm, hogy nem nagyon fogsz ilyen orvost találni :) a legtöbb dokinak alapjáraton az a véleménye, hogy a fehérjepor maga a mummus, a szoptató anyukáknak meg még egy algopirint se adnának be, inkább pusztuljon meg szegény a fájdalomtól.. De ez az én tapasztalatom, lehet, hogy te másképp gondolod.
Viszont ha ennyire kezdő vagy, akkor én azt ajánlom, hogy várj még a konditeremmel, addig legalábbis amíg még szoptatsz. Az első időszak nagyon kemény, durva izomlázzal számolhatsz lehet, hogy hetekig. Nem fogsz tudni rendesen regenerálódni. A szoptatásnál egyébként is fontos a pihenés. Szerintem inkább jógázz, vagy szobabiciklizz, hogy javuljon picit az erőnléted, tömegelni ráérsz később is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!