Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mivel tudnam helyettesiteni?

Mivel tudnam helyettesiteni?

Figyelt kérdés
kisbabam van es meg szoptatok. Kezdokent lepnek be elsonek egy edzoterembe, hogy izmosodjak (nagyon vekony vagyok) es mindenhol azt olvastam, hogy edzes utan jol esik az izmoknak az erre a celra kitalalt turmix. VISZONT! Mivel, mint mondtam, szoptatok, megvan kotve a kezem ezzel kapcsolatban. Allitolog hatassal van a tejre. Kerdem en: mivel tudnam helyettesiteni ezeket az edzesutaniakat, amivel ugyanolyan (vagy hasonlo) eredmenyre jutok?

2015. jan. 12. 22:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A tejsavófehérje jelenlegi ismereteink szerint az egyik legnagyobb biológiai értékű fehérje, vagyis egészséges.

Mégis milyen olyan hatással lenne a tejedre, ami miatt helyettesíteni kéne?

2015. jan. 12. 22:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Shopbuilered olvastam (es kerdeztem is) es ketfele dolgot talaltam ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy allitolag az ize valtozik meg tole es ezt nem szeretik a babak, a masik, hogy egy normal taplalt gyereknek nem tesz jot, hogyha te meg pluszban ilyen dolgokat viszel be a szervezetedbe. (Bar javits ki, ha tevedek, de szerintem ezt a plusz bevitelt maximalisan tudja hasznositani a szervezeted edzes utan). Szoval itt inkabb azon dilemmazok, hogyha esetleg elkezdenek inni valamit es babus utana nem fogadna el a cicit....erted.
2015. jan. 12. 22:26
 3/13 anonim ***** válasza:

pontosan nem értek hozzá, de simán elképzelhető. a testünk által kiválasztott folyadékok ízét sok esetben befolyásolja a táplálék. a helyetdebn én nem kísérleteznék ezzel. semmi gond sincs, ha nem iszol edzés után turmixot, ha amúgy megvan a napo fehérjebeviteled, akkor ugyan úgy tudsz növekedni.

1.az étrend, pontosan szépen kiszámolva, én lehet, hogy ehhez kikérném egy olyan orvos tanácsát, akiben tényleg megbízok, és nem hülyéz le az edzés miatt, mert ki tudja, hogy a táplálkozásod milyen hatással van a tejelválasztásra. persze, nem úgy értem, hogy súlyos baj lenne, hiszen alapvetően egészséges az a diéta, amit a testépítők alkalmaznak, de egy kismama és egy szoptató anyuka kicsit más kategóriába esik, mint egy átlag ember.

2. pont a megfelelő vitamin biztosítása

3.ezután jön maga az edzés

4. és fontossági sorrendben,ha ezek mind már rendben vannak, akkor lehet táplálékkiegészítőkön gondolkozni, de ezek nem kikerülhetetlen feltételei az eredményes munkának :)

2015. jan. 12. 22:40
 4/13 A kérdező kommentje:
Nagyonszepen koszonom a valaszod, mindenfelekeppen megfogadom a tanacsod, es mielott belevagnek beszelek egy orvossal ezzel kapcsolatban. :)
2015. jan. 12. 23:07
 5/13 anonim ***** válasza:
A tejtermeléshez fehérje kell egyébként, de én se mernék proteinport fogyasztani, inkább egyél csirkét, halat, túrót és sok rizst. Az egészséges tömegnövelő étrend szerintem még jót is tesz a szoptatásnál,a fehérjétől sok tejed lesz, a chtól meg tápláló lesz, de a tápkieget és a hagyományos kondis multivitamint hanyagold, és kerüld az intenzív súlyzós gyakorlatokat,inkább kevesebb súlyt és magasabb ismétlésszámot hasznàlj és pihenj rengeteget! Ja, és ne eddz mellizomra:)
2015. jan. 12. 23:07
 6/13 anonim ***** válasza:

Sima, natúr tejsavófehérjét (természetesen biztos forrásból) nyugodtan ihatsz 1-1 adaggal edzés után.

Amit szoptatáskor kerülni kell, az a színezékekkel, aromákkal telenyomott fehérjék.

2015. jan. 12. 23:14
 7/13 anonim ***** válasza:
66%
Lehet, de én akkor se mernék. Nem biztos, hogy a gyereknek szüksége van akkora dózisú fehérjére, nem tudom, hogy hogyan választódik ki az anyatejbe, mennyire kap koncentrált sdagot a következő szoptatásnál. Multivitamint meg semmiképp, max terhesvitamint szednék. A baba a fontos, én nem kísérleteznék. Nagyon max akkor, ha már idősebb a pici, ritkábban szopik, és akkor is csak szoptatás után!
2015. jan. 12. 23:22
 8/13 anonim ***** válasza:
Amúgy mennyi idős a pici? Van valami edzésmúltad?
2015. jan. 12. 23:23
 9/13 A kérdező kommentje:

En is ugy gondolom, hogy a pici a legfontosabb, ezert is irtam fentebb, hogy beszelek egy orvossal, olyannal, aki nyitott is az ilyesmire. :) hat igen...multivitaminbol sem szedhetem akarmelyiket, szoval eleg bonyolult a helyzet.

5 honapos lesz egy par nap mulva. :)

Edzesmult? Hat, ah az idokozonkeni RubintRekaDVDre mozgast edzesmultnak lehet nevezni, akkor van. :D

Amugy ilyen komolyabb nincsen.

2015. jan. 12. 23:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát nagy a gyanúm, hogy nem nagyon fogsz ilyen orvost találni :) a legtöbb dokinak alapjáraton az a véleménye, hogy a fehérjepor maga a mummus, a szoptató anyukáknak meg még egy algopirint se adnának be, inkább pusztuljon meg szegény a fájdalomtól.. De ez az én tapasztalatom, lehet, hogy te másképp gondolod.

Viszont ha ennyire kezdő vagy, akkor én azt ajánlom, hogy várj még a konditeremmel, addig legalábbis amíg még szoptatsz. Az első időszak nagyon kemény, durva izomlázzal számolhatsz lehet, hogy hetekig. Nem fogsz tudni rendesen regenerálódni. A szoptatásnál egyébként is fontos a pihenés. Szerintem inkább jógázz, vagy szobabiciklizz, hogy javuljon picit az erőnléted, tömegelni ráérsz később is.

2015. jan. 12. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!