A hiperhajlítást milyen gyakorlattal tudnám helyettesíteni? Ha lehet helyettesíteni egyáltalán.
"Jó reggelt" gyakorlat.
egyenes híd.
aztán ha már ettől megerősödött,akkor tudod majd csinálni a hipert is.
a másik a fordított hiper.
ez annyi,hogy ráhasalsz a fekvenyomó padra és a lábaidat emeled föl le,nem a felsőtested,mint a hiperben,ez is lényegesen könnyebb gyakorlat.
fájós derékkal szerintem is őrültség lenne a "jó reggelt" gyakorlat. Súly nélkül talán.
Kérdező! Nézd meg, hogy az alábbiak rendben vannak-e!:
- Hiperhajlítás: fontos, hogy ne legyen hiper, mert az árt a deréknak/gerincnek. Csak a vízszintes szintig szabad felmenni. Ha azon túlmész, túlterheled a csigolyákat. A felhúzás megy az alsó hátra is. Kérdés, hogy össze tudod-e hangolni a lábedzéseddel.
- Fájós derék: érdemes odafigyelni a hasizomra. Sok esetben a hasizom gyengesége okozza a derék fájdalmát. Nálam is ez volt. Érdemes lehet erősíteni kicsit a törzs oldalsó izmait.
Hú nagyon szépen köszönöm a sok tanácsot! Sérülésem szerintem nincsen, de egy kicsit összetett a probléma. A terhesség során picit szétnyílt a hasizmom, aztán lefolyt rólam fél év alatt kb 20 kiló, ezzel rengeteg izom is. Nagyon sokat szenvedtem emiatt a hátammal. Most próbálom összekapni magam és súlyzót ragadtam, szépen fejlődök is, az evezéseknek és a hasizomgyakorlatoknak hála nagyjából megszűnt a hátfájás. A hátam "közepe" már egyáltalán nem fáj, a derekam is csak akkor ha terhelem. Pl. hiperhajlítással. A felhúzást is ezért nem tudom csinálni, attól nagyon bedurran. Valahogy azért ezt a részt is meg kellene erősíteni, de úgy látom, hogy a legkíméletesebb módon kell nekiállnom, semmiképp se szeretnék sérvet. A sima törzshajlítás sem megy, csinálok kb 40-et és utána két napig fáj :-(
Utánanézek ennek az egyenes híd gyakorlatnak, hátha segít.
ha ennyire vészes a helyzet,akkor az egyenes híd is sok lesz.
kezd a csípőemeléssel inkább.
ok rendben :-)
Az melyik? :-) Amikor lefekszem a padra hassal úgy hogy lelóg a csípőm és a lában és úgy emelgetem vagy amikor háttal fekszem a földön és úgy tolom fel a csípőmet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!