Szedjek táplálékkiegészítőként fehérjét?
18/f vagyok 185 centi és 73 kg. Körülbelül 2 hónapja edzek. Első hónapban saját testsúllyal, a másikat már súlyokkal. Otthon edzem. Fekpad, scottpad, tárogatógép van eléggé változatos gyakorlatokkal. Sajnos most futni nem lehet sérülés miatt, de elég intenzíven bicajozok 2 naponta. És a köztes napokon pedig a taposó gépet nyúzom.
A táplálkozásra térve igyekszem odafigyelni. Eddig nagyon rosszul csináltam, mert volt olyan nap h 2x étkeztem összesen. De már a napi 4-5 megvan. Tésztát nem eszek. Inkább rizst szoktam még suliba is vinni. Vacsorára is edzés után müzlit eszek azt is "natúrt" tehát cukor meg hasonló nélkülit. Kenyeret ritkán eszek. Illetve rengeteg vizet iszok, és csak is ezt.
És a kérdésem az lenne ugye h érdemes e mellé fehérjét szednem? Ha igen milyet? Ami jó is és árban sem túl drága.
Még azt hozzátenném hogy alapjáraton is eléggé sportos testalkatom van.
"187 centimhez vagyok kb 115-116 kiló...Éshát mindez a súly tömör izom"
Ez tömör hazugság... aki ért a sporthoz, azt tudja miért... egy natural testépítőnek kb 90-95 a vége ilyen magassággal, de azt is csak tökéletes genetikával, étrenddel... még kőkemény koksszal is nehéz lenne ezt a formát hozni 115kg al.
ha ez igaz lenne, akkor világszínvonalú versenyző lennél, és jelen pillanatban valahol a trópusokon süttetnéd a hasad, nem pedig gyk-n trollkodnál...
32 éve foglalkozik ezzel a sporttal...
nos ha 32 éve foglalkozik ezzel, akkor már régen elérte azt a kort, kb30 éves kort, mikor is a tesztoszteron szintünk jelentős csökkenésnek kezd... ilyenkor kénytelen lenne szteroidokat fogyasztani, ahhoz, hogy egy ilyen tömeget tartani tudjon izomból... vega étrenddel, brutális mennyiségű ételt kellene elfogyasztania hogy a napi minimum 300g szénhidrátot, 300g fehérjét, és 115gramm zsírt bevigyen...
Olyan pedig nincs, hogy FEHÉRJE PÓTLÓ.... a fehérje egy eszenciális tápanyag, semmivel nem tudod pótolni a szervezet számára...
léteznek olyan ÉLERLMISZEREK, melyek mesterséges eljárással koncentráltan fehérjét tartalmaznak... nem pótolják azt... hanem 70-80%-ban tiszta fehérjét tartalmaznak...
Azt nem írta, hogy nem koxol :)
Titusz meggyőzhetnél bennünket egy képpel :)
És csak, hogy tisztázzuk... Schwarzenegger pontosan 187cm magas... fénykorában volt versenysúlyában 106kg
verseny szezonon kívül pedig 117kg
ő pedig nem titkoltan szúrta magát...
és, most higgyük el, hogy titusz, í mi kis önjelölt hazug trollunk, így néz ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!